Női kézi-vb: Talán még jobb is, hogy így nyertünk – Németh A.

Vágólapra másolva!
2015.12.06. 20:27
null
Szucsánszkit (balra) sem kímélték a szerbek (Fotó: MTI)
A magyar női kézilabda-válogatottat irányító Németh András szerint még jobban is jártunk, hogy nem több mint tíz góllal nyertünk, mert így a csapat megmutathatta erejét. A szakember szerint becsaptuk magunkat a jó kezdéssel, de fel tudtunk állni a hullámvölgyből, és végjátékban már nem volt kérdés, hogy legyőzzük a szerbeket.

„Nehéz mérkőzés volt, Szerbia érdekes és egyéni játékot játszik, amely jól ki van találva a jelenlegi játékosállományára – kezdte a sajtótájékoztatón Németh András szövetségi kapitány. – Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek kemény ellenfél lesz. A kifelé húzásos játékukat jól játsszák, erre több edzésen keresztül készültünk, de nem vált a vérünkké. Becsaptuk magunkat, amikor nagyon jól sikerült a kezdés, és azt hittük, minden így fog menni a folytatásban is. Az első húsz percben tökéletesen támadtunk, de nem volt jó a védekezés, majd a második félidőben jobban védekeztünk, de akkor pedig a támadójátékunk ült le. A cserék miatt egy kicsit elbizonytalanodtunk és a két játékvezető is sokszor kedvezett a szerbeknek, ezért is volt nehéz most játszani."

Görbicz Anita: – Nagyon örülünk, nehéz győzelem volt, de amikor feljött az ellenfél, akkor is mindig maradt tartásunk, mi tudtunk újítani. Kitűnő alap a folytatáshoz, hogy négy ponttal zártuk a hétvégét.
Szamoránsky Piroska: – Szorosabb lett, mint amilyen lehetett volna, de egy pillanatig sem éreztem veszélyben a sikerünket. Végig uraltuk a meccset, egyszer sem engedtük át a vezetést, szerintem az nem is volt kérdés, hogy nyerünk, csak az, hogy milyen arányban.

„Nehézzé tettük magunknak a mérkőzést, de büszke vagyok, hogy fel tudtunk állni belőle, és végül biztos győzelmet arattunk. A hajrát minden téren jobban bírtuk, van erő a csapatban. Talán még jobb is, hogy így nyertünk, nem pedig esetleg simán, több mint tíz góllal.”

„Örülök a győzelemnek, jól kezdtünk, de az előny tudatában kiengedtünk, így fel tudott jönni az ellenfél, ezen szeretnénk javítani" – mondta a magyar csapat legjobbjának megválasztott Zácsik Szandra, aki most már a saját játékával kapcsolatban sem volt annyira kritikus, mint egy napja.

„Ma már nekem is jobban ment, bátrabban, nagyobb lendülettel érkeztem a kapu elé. De az egész csapatról azt gondolom, hogy meccsről meccsre egyre jobbak leszünk."

Zácsikot kislánya, Hanna is elkísérte Dániába, amíg az átlövőnek elfoglaltsága van, addig a nagymama vigyáz a kicsire. Már a szerb meccsre is kijöttek volna szurkolni, de akkor nem engedték be a csöppséget, mert nem volt akkreditációja.

„Ma már itt volt a kislányom is, de elaludt mérkőzés közben... Úgy néz ki, nekem tudat alatt nagyon sokat számít a jelenléte."

Befutásnál kaptam egy olyan könyököst, hogy lezsibbadt a jobb oldalam deréktól lefelé, és még mindig nagyon fáj, de örülök, hogy nyertünk – nyilatkozta a vegyes zónában is a derekát fogó Szucsánszki Zita. – Az ütések nem voltak jól megítélve, kis mezhúzásnál már két percet osztottak Sokat voltunk emberhátrányban, de annak örülök, hogy a csapat megtartotta az előnyét, mindig volt aki elöl vagy hátul hozzátett. Montenegró is nagyon kemény lesz, de addig még van egy szünnap."

TOMORI ZSUZSANNA: MINTHA A KÉT BÍRÓ NEM NÉZTE VOLNA AZ ELŐZŐ MECCSÜKET

„Amikor beálltam, egyáltalán nem volt az eszemben a sérülés, sokat köszönhetek az orvosi stábnak, hogy egy nap alatt így összedrótoztak. Egyáltalán nem is éreztem fájdalmat, de ez lehet, az adrenalin miatt is volt. Meg kell dicsérnem a védekezést magam előtt, mert így nekem is könnyebb dolgom volt. Csapatként tudtunk nyerni" – mondta a végül 41 százalékkal záró Bíró Blanka.

„A magyarok nagyon jól játszottak, nekünk nehéz dolgunk volt, hogy frissek legyünk a Montenegró elleni meccset követően. Most lesz egy napunk, hogy kiszellőztessük a fejünket és felkészüljünk Dániára" – értékelt Szasa Boskovics, a szerbek szövetségi kapitánya.

„Tudtuk, hogy nehéz lesz az eleje, de nem adtuk fel, küzdöttünk, és remélem, ennek a jövőben meglesz az eredménye. Ma a magyarok jól védekeztek, mi nem, de dolgozni fogunk rajta. Fiatal csapatunk van, nincs rajtunk nyomás, nyugodtan játszhatunk Dánia ellen" – mondta a hazánkban légióskodó Krisztina Liszcsevics.

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
SZERBIA–MAGYARORSZÁG 26–32 (16–18)
– online közvetítés
Herning
, 5800 néző. Vezette: Lenci, López Grillo (argentinok)
SZERBIA: Riszovics – KRPEZS SLEZAK 5 (1), J. Zsivkovics 4 (1), Liscsevics 3, SZTOILJKOVICS 4, M. Petrovics, Radoszavljevics 1. Csere: Kacsarevics (kapus), Filipovics-Bandelier, Prijovics, Georgijev 1, Janjusevics 3, Radojevics 4, Rajovics 1, Trifunovics. Szövetségi kapitány: Szasa Boskovics
MAGYARORSZÁG: Kiss É. – Kovacsicz 2, TOMORI 10, SZUCSÁNSZKI 4 (1), Szamoránsky P. 2, ZÁCSIK 7, Kovacsics 2. Csere: BÍRÓ B. (kapus), Szekeres, Bódi 1, Görbicz 2 (2), Triscsuk 1, Mayer 1, Erdősi, Planéta. Szövetségi kapitány: Németh András
Az eredmény alakulása. 5. perc: 2–3. 12. p.: 4–10. 18. p.: 7–14. 22. p.: 10–16. 27. p.: 13–18. 35. p.: 18–19. 39. p.: 19–22. 44. p.: 21–24. 49. p.: 23–25. 55. p.: 24–27
Kiállítások: 14, ill. 14 perc
Hétméteresek:4/2 ill. 5/3
TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Japán–Montenegró 23–29 (15–17)
Tunézia–Dánia 20–32 (10–16)
NAPI ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 2 2 71–46 +25 4
2. Dánia 2 2 62–41 +21 4
3. Montenegró 2 1 1 57–51 +6 3
4. Szerbia 2 1 1 54–60 –6 1
5. Japán 2 2 44–59 –15 0
6. Tunézia 2 2 40–71 –31 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik