Férfi kézi BL: Nagy László nélkül, Källmannal a padon?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.10. 11:51
Mindkét magyar együttesben vannak sérültek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégén kezdődő negyeddöntője előtt. A veszprémieknél a kézsérüléssel bajlódó Nagy Lászlóért aggódnak a leginkább, hiszen a csapatkapitány már a Szeged elleni rangadót is kénytelen volt kihagyni, és kérdés, vasárnap Párizsban segíthet-e együttesének. A szegedieknél nehezebb a helyzet, mert két kulcsembert kell pótolni.  

„Sajnos továbbra sem számíthatunk Niko Mindegiára, az irányítónkra, aki térdműtét után lábadozik, és legfeljebb az idény végén kezdheti újra az edzéseket – mondta a Nemzeti Sportnak dr. Szabó István csapatorvos, aki azért jó hírrel is szolgált. – Másfél héttel ezelőtt megműtöttem Jonas Källmant, a balszélsőnket, akinek a vakbelét távolítottam el. Svéd klasszisunk nagyon szépen gyógyul, már elkezdte a könnyített edzéseket, futhat és kerékpározhat is. Edzőnkkel, Carlos Pastorral egyeztetek a hét végén, hogy vasárnap a Kiel ellen, ha nem is játszik, leülhet-e legalább a kispadra. A németországi visszavágót illetően már sokkal biztatóbbak az esélyek. Elképzelhető, hogy azon a meccsen pályára is léphet."

A final fourba jutáshoz az MKB-MVM Veszprémnek, amely tavaly már ott volt a kölni csúcstalálkozón, a francia Paris SG ellen kell továbbjutnia, akárcsak egy évvel ezelőtt, amikor sikerült. A nyolcaddöntőben az RN Löwent óriási meglepetésre kiverő Mol-Pick Szegednek viszont újabb világraszóló bravúrra lesz szüksége, hiszen az ellenfele a szintén német THW Kiel, vagyis a világ egyik legerősebb keretű és leggazdagabb klubja.

FÉRFI KÉZILABDA BL
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Vardar Szkopje (macedón)–Kielce (lengyel) szombat, 19.00
PSG (francia)–MKB-MVM Veszprém vasárnap, 17.30 (Tv: Digi Sport1)
Mol-Pick Szeged–THW Kiel (német) vasárnap, 19.15 (Tv: Digi Sport1)

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
PPD Zagreb (horvát)–Barcelona 23–25 (10–14)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik