U18-as férfi kézi Eb: a németekre is nagy verést mértünk

Vágólapra másolva!
2014.08.19. 20:33
null
„Örömkézilabdát” játszottak a mieink (Fotó: http://eurohandballpoland2014.pl)
Továbbra is meggyőző teljesítményt nyújt a magyar válogatott a lengyelországi U18-as férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Gyurka János együttese a csoportkörös skalpok után a középdöntőben a németeket győzte le tíz góllal, 30–20-ra. Az is eldőlt, hogy a még százszázalékos magyar válogatott már biztosan elődöntős.

„Örömkézilabdának is nevezhetem, amit bemutattunk a németek ellen. Nagyon fontos volt nekünk a mérkőzés, hogy megőrizzük a lendületet. A támadás és védekezés mellett azt beszéltük meg a fiúkkal, érezzék jól és adják magukat. Nagyon fegyelmezetten játszottak, óriásit küzdöttek. Igazából mindegy, mennyivel nyertünk, nekünk csak a győzelem számított, a különbség nem. Eredményünkkel leegyszerűsítettük a képletet, mert a négy közé jutottunk. Azt gondolom, hogy a holtponton túl vagyunk, a románok ellen várakozás alatt teljesítettünk. A fiúk egyre sikeréhesebbek, de továbbra sem számolgatunk, készülünk a következő meccsre. Nagyon jó a hangulat, összetartó a csapat, öröm irányítani” – értékelt Gyurka János az utanpotlassport.hu-nak.

U18-AS FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (LENGYELORSZÁG)
II-ES KÖZÉPDÖNTŐ-CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG 30–20 (16–9)

Gdynia, V: Sekulic, Jovandic (szerbek)
MAGYARORSZÁG: Pásztor, Rózsavölgyi (kapusok), Bartók 5, Deák, Fekete 5, Füzi 1, Gábor 1, Győri 6, Juhász 4, Ligetvári 3, Mikita, Nemes 2, Schmid, Szilágyi, Urbán, Varjú 3. Szövetségi edző: Gyurka János
NÉMETORSZÁG: Porath, Birleim (kapusok), Barten, Blos 3, Claus, Haider, Keller, Kirchenbauer, Mertens 1, Je. Müller 3, Jo. Müller, Schade, Struck 1, Weisgerber 3, Williams 4, Zintel 1
Kiállítások: 14, ill. 14 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/2

A csoport másik mérkőzésén: Franciaország–Lengyelország 34–18 (19–10)
A II-es csoport állása: 1. Magyarország 4 pont (+18), 2. Franciaország 2 (+8), 3. Németország 2 (–1), 4. Lengyelország 0 (–9)
TOVÁBBI PROGRAM
Augusztus 20. 19.00: Lengyelország–Magyarország
Forrás: MKSZ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik