Női kézi: a siófoki szélső nagyon boldog Németh meghívója miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.07. 12:04
A női kézilabda-válogatott régi-új szövetségi kapitánya, Németh András szerdán nyilvánosságra hozta a március végi horvátországi felkészülési tornára tervezett keretét, amelyben több meglepetés is volt. A balszélső posztján a győri Kovacsics Anikó mellett két fiatalt, az érdi Schatzl Nadine-t és a Siófok játékosát, Erdősi Ildikót próbálja ki. Erdősit nagyon boldoggá tette a meghívó, de elmondása szerint a játék minden elemében szeretne még fejlődni.

„Bennük látok fantáziát, remélem, hosszú távon is számolhatunk velük” – adott rövid értékelést róluk Németh kapitány, aki rendesen megkavarta a kártyákat. És ki tudja, talán épp a 24 éves Erdősi lesz az egyik ász a pakliban.

„Nagyon örülök, hogy én is bekerültem a válogatott keretébe, remélem, bizonyítani tudom, hogy nem véletlenül számol velem is a kapitány – mondta nagyon szerényen a Siófok szélsője, Erdősi Ildikó. – Technikai vezetőnk, Pitz András hívott fel szerdán, hogy gratuláljon a meghívóhoz, tőle értesültem a kerettagságról. A családban is nagy volt a boldogság, és szinte az összes klubtársam hívott vagy írt, hogy kifejezze, büszke rám. Aki sportol, annak az a legnagyobb álma, hogy egyszer válogatott lehessen, és mondjuk szerepeljen az olimpián.”

A dunaújvárosi nevelésű Erdősi 2012 óta erősíti a Siófokot, méghozzá szó szerint: az előző bajnokságban különösen jól ment neki, számolatlanul lőtte a gólokat (28 meccsen 155-ig jutott).

„Dunaújvárosban rengeteget tanultam Ferling Bernadettől – emlékezett Erdősi. – A mostani idény egyelőre nem alakul a legjobban számomra, de ebben az is közrejátszhat, hogy új edzővel és új játékosokkal vágtunk neki a bajnokságnak. Idő kellett, hogy összeszokjunk.”

A balszélső javítani szeretne védekezésén, a mostaninál is jobban szeretne lőni – elmondása szerint a játék minden elemében fejlődhet még.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik