Női kézi: egymeccses eltiltás a vesztegetést emlegető edzőnek

Vágólapra másolva!
2014.01.28. 16:41
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) egymeccses eltiltással valamint pénzbüntetéssel sújtotta Herbert Müllert, a HC Thüringer vezetőedzőjét, amiért vesztegetéssel vádaskodott a HCM Baia Mare elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccs után. A német bajnok egy góllal, 20–19-re elveszítette a mérkőzést.

„Száz százalékig meg vagyok győződve róla, hogy vesztegetés történt. Az ilyen játékvezetőket ki kell vonni a forgalomból – idézte korábban a sport1.de Herbert Müllert, a THC edzőjét. – Ez nemcsak a meccs újrajátszásáról szól, hanem a sport tisztaságáról is. Több ilyen eset nem történhet.”Herbert Müllert, a THC edzőjét. – Ez nemcsak a meccs újrajátszásáról szól, hanem a sport tisztaságáról is. Több ilyen eset nem történhet.”

Az EHF szerint Müller megsértette a szövetség etikai kódexét, ráadásul bizonyítékok nélkül vádaskodott, ezért büntették meg. Az egymeccses eltiltás azt jelenti, hogy nem lehet ott a hétvégi, Vardar Szkopje elleni BL-középdöntős nyitányon. Az esetleges fellebbezésnek nincs halasztó hatálya. Ötezer eurós pénzbüntetést is megítéltek, de ennek a felét felfüggesztették.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik