Férfi kézi BL: Sterbik aláírja a Barcelona-Veszprém döntőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.14. 11:20
Saját csapatán, a Barcelonán kívül a Veszprémet és a Kielt várja biztosan a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe Sterbik Árpád, a katalánok világbajnok kapusa.

„A Final Fourba leginkább a csoportok győzteseit várom, akik lépéselőnyben lesznek az egyenes kieséses szakaszban: minket, a Veszprémet meg a Kielt, a negyedikre nem tippelnék. Hogy aláírnék-e előre egy Barcelona–Veszprém BL-döntőt? Aláírom! Azért, mert az idén a Veszprémnél gyengébb csapattól kaptunk ki a fináléban, épp ez lett a vesztünk – úgyhogy jöjjön a legerősebb rivális, azt majd komolyan vesszük” – nyilatkozta Sterbik a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

A Barcelona a legutóbbi BL-döntőben, 2013. június 2-án hosszabbítás után 30–29-re kapott ki a Hamburgtól.

A Barcelona hálóőre hozzátette: „A spanyol bajnokság színvonalesése miatt idén jobban szeretnénk a BL-re koncentrálni és kihasználni minden kemény meccset az erős riválisok ellen. Ilyen lesz ma is Minszkben 16 ezer néző előtt játszani. Négy meccsen eddig 101 gólt kaptunk, a védelmünk már tavaly is jó volt, a mai kézilabdában ez a kulcs, jó védekezéssel lehet ugyanis BL-t nyerni. Hogy melyik volt eddig a legjobb meccsünk? A legkomolyabb a PSG elleni, nekünk szerencsés pillanatban jött, mert láthatóan ők még nem álltak össze.”

„Nehéz számunkra, hogy a spanyol bajnokság legyengült – a magyarban legalább az első kettő vagy az utánuk következő páros komoly külön csatákat vív, míg nálunk már rajt előtt kiosztható az aranyérem a Barcelonának, a többiek le vannak maradva, a tízgólos különbség sajnos alap. Nehéz komolyan venni az egészet, ezért kell számunkra sok jó BL-meccs; odahaza már a közönség sem igazán kíváncsi a kézilabdára, félek is ennek a következményeitől” – árulta el Sterbik Árpád.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik