Női kézi: egygólnyit javult a Siófok a Ferencváros ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.26. 18:05
Egy héten belül másodszor csapott össze egymással felkészülési mérkőzésen a Ferencváros és a Siófok női kézilabdacsapata, és a fővárosiak a hazai pályán aratott 36–22-es sikerüket követően pénteken a Balaton partján is nyertek, mégpedig 36–23-ra.

A siófok klub hivatalos honlapja szerint a hazai együttesből a juniorválogatott játékosok mellett a húzódással bajlódó Drávai Gyöngyi hiányzott.

„Az első edzőmeccs a Ferencvárossal sok hiányosságot mutatott be, és úgy tűnik, minden szempontból javulnunk kell: védekezésben, támadásban, lerohanásban, visszarendeződésben, agresszivitásban. Ugyanakkor fontos, hogy egy olyan kiváló képességű csapat ellen tesztelhetjük felkészültségünket, mint az FTC” – nyilatkozta a siofokkc.hu-nak a siófokiak vezetőedzője, Golovin Vlagyimir.

Nem minden ferencvárosi játékos sietett vissza Budapestre a mérkőzés után, ez derül ki Elek Gábor szavaiból:

„Az a nagy szerencsénk, hogy sok új játékost nem kell beépíteni most a csapatba – mondta az FTC vezetőedzője. – A nehézségét az jelenti, hogy a sérültjeink messze vannak még attól, hogy teljes értékűek legyenek. Van, aki még nem is tud kézilabdázgatni. Örülök neki, hogy testvércsapatunkkal, a Siófokkal nemcsak a pályán találkozunk, hanem délelőtt még közös programunk is volt, és a hétvégére több játékosom is itt marad a Balaton partján egy kicsit pihenni, kikapcsolódni.”

Érden, háromszor harminc perces edzőmérkőzésen játszotta az első nyári felkészülési meccsét a Fehérvár KC. A nyitó és záró játékrész szoros küzdelmet hozott, viszont a középsőben jelentős előnyre tettek szert a hazaiak, akik összességében 50-40-re nyerték meg a találkozót. Az FKC-ból Nuria Benzal, Kazai Anita és Vaszari Virág hiányzott.

NŐI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Siófok KC–
FTC-Rail Cargo Hungaria 23–36 (9–17)
Érdi VSE–Fehérvár KC (3x30 perc játékidő) 50–40 (11–10, 34–24)
DVSC-Fórum–Békéscsabai ENKSE 28–29 (16–16)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik