Férfi kézi: Aguinagalde öt évre aláírt a Kielcéhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.19. 17:23
null
Aguinagalde (jobbra) az Atlético Madrid mezét a Kielcéére cseréli (Fotó: Action Images)
A világ legjobb beállójának tartott Julen Aguinagalde a Kielce férfi kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását. Az Atlético Madrid megszűnésével klub nélkülivé váló spanyol világbajnok játékos öt évre írt alá a lengyel csapathoz.


Sok sztárja már korábban elhagyta az Atlético Madridot, talán legnagyobb értéke, Julen Aguinagalde viszont még a csőd bejelentésekor is a spanyol klub játékosa volt. Természetesen egyből megindult érte a harc Európa élklubjai között, Franciaországból, Németországból, Spanyolországból és Magyarországból is érdeklődtek iránta, de a 30 éves, 195 cm magas, 110 kilós beálló végül Lengyelországot választotta.

„Korábban már megállapodtunk egymással egy négyéves, 2014-ben érvénybe lépő szerződésben, de az Atlético csődjével már most aláírhatott hozzánk – nyilatkozta Bertus Servaas, a Kielce elnöke. – Többek között a Barcelonával kellett megküzdenünk érte, kedden érkezik Kielcébe. Igazi márkanév lett a csapatunk Európában, és nagy öröm, hogy ilyen képességű játékosok is Lengyelországban akarnak kézilabdázni.”

Aguinagalde eddig csak hazájában játszott, az Atlético Madrid (és jogelődje, a Ciudad Real) előtt az Ademar Leónt és a Bidasoát erősítette. Idén januárban a spanyol válogatottal hazai pályán világbajnoki címet szerzett, és beválasztották a torna álomcsapatába.

A Kielce a legutóbbi két idényben megnyerte a lengyel bajnokságot, idén pedig bronzérmet szerzett a Bajnokok Ligájában. A lengyel klub állítólag 11 millió eurós költségvetéssel dolgozhat.

A Kiece elnöke, a holland születésű Bertus Servaas 1976 és 1982 között az Ajaxban futballozott, de egy sérülés miatt fiatalon vissza kellett vonulnia. 1991 óta él Lengyelországban, tavaly januárban pedig megkapta a lengyel állampolgárságot. A textiliparban érdekelt üzletember néhány hete elmondta, hogy Európa egyik legjobb csapatát akarja Kielcében felépíteni, bár ez már most is elmondható az 1965-ben alapított együttesről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik