Férfi kézi: Karabatic után Lazarov is a Barcáé - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.07. 16:22
Néhány nappal Nikola Karabatic megszerzése után újabb nagy fogást jelentett be a Barcelona férfi kézilabdacsapata: a katalánok kétéves szerződést kötöttek a macedón Kiril Lazarovval.

Lazarov ráadásul az Atlético Madridtól érkezik, így egyúttal a fő riválisát is gyengíti a Barca. A 33 éves jobbátlövő, aki korábban játszott az MKB Veszprémben is, a 2012–2013-as szezonban 157 találatával a harmadik helyen zárt a spanyol góllövőlistán. A BL 2005–2006-os valamint 2007–2008-as idényében is a legeredményesebbnek bizonyult, csakúgy, mint a 2009-es vb-n és a 2012-es Eb-n.

A Barcánál nem titkolt cél, hogy két hasonló erősségű soruk legyen, aminek révén képesek lehetnek a következő kiírásban megnyerni a BL-t. Ehhez idén is közel jártak, de a döntőben meglepetésre alulmaradtak a Hamburggal szemben.

Távozók is akadnak a Barcánál: Magnus Jernemyr visszavonul, míg Ángel Montoro Franciaországba, a Toulouse-hoz szerződik.

Az Atlético Madridnál már ezelőtt megtalálták Lazarov utódját, miután a szakvezető, Talant Dusebajev a nyártól együtt dolgozhat 20 esztendős fiával, Alexszel. A santanderi születésű Alex Dujshebaev 198 találatával gólkirály lett a spanyol élvonal legutóbbi idényében, amelyet a zaragozai Aragónnal az ötödik helyen fejezett be.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik