Női kézi BL: Karl Erik Böhn is a Győr sikeréért szorított

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.07. 09:30
Ahogyan a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata a Larvik ellen a Bajnokok Ligája fináléjában, úgy Karl Erik Böhn szövetségi kapitány is nyerésre áll súlyos betegségével szemben.  

A tavalyi Európa-bajnokságon bronzérmet szerző magyar női válogatott leuké­miával küzdő norvég szövetségi kapitányát meglátogatta egy küldöttség a múlt hét végi mérkőzés előtt.

„A meccset megelőzően a győri vezetők társaságában elmentünk Karl Erikhez a kórházba, és jó élményben volt részünk. Ugyan gyenge még, de szerencsére már nagyon optimista. Azt mondta, megvívja a harcát a betegséggel – mesélte Vetési Iván, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke a Blikknek. – Jól reagált a szervezete a kemoterápiás kezelésre, a tüdőgyulladás szövődményei is elmúltak, s már nincs szüksége lélegeztetőgépre. Tud kommunikálni, a barátok, a családtagok rendszeresen látogatják, és a válogatott játékosaival, valamint a stáb tagjaival szintén tartja a kapcsolatot. Most is üzent általunk korábbi csapata tagjainak, a győri lányoknak: azt remélte, hogy legyőzik a Larvikot.”

A kapitány kívánsága teljesült, hiszen az ETO az első összecsapáson, idegenben 24–21-re diadalmaskodott, így előnyből várhatja a szombati visszavágót. A siker vélhetően jót tett Böhn lelkiállapotának, a tréner ugyanis sokat gondol tanítványaira, s az álma az, hogy a decemberi világbajnokságon már újra vezesse őket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik