Férfi kézi NB I: Bután játszottunk emberfórban - Skaliczki

Vágólapra másolva!
2013.05.21. 21:01
null
A veszprémi játékosok a győztes mestert, Carlos Ortegát ünnepelték (Fotó: Veres Viktor)
Az MKB Veszprém idegenben is legyőzte a Pick Szegedet (26–24), ezzel megnyerte a férfi kézilabda NB I-et. A Tisza-partiak leköszönő trénere, Skaliczki László szerint bután játszottak emberelőnyben, a rutin a bakonyiak javára döntött. A veszprémiek a szerencsét is kiemelték.

„Ami az egész évben, az a rutin, ami kellett volna – válaszolta Skaliczki László a Sport Klub kamerái előtt arra a kérdésre, hogy mi hiányzott a Szeged játékából. – 50 másodperccel a vége előtt nem megyünk bele rossz dolgokba, hanem felállunk, próbálunk taktikusan játszani. Jobb kerete van a Veszprémnek, sajnálom a vereséget, de gratulálok az MKB-nak az egész éves munkájukért, megérdemelten nyerte a bajnoki címet."

„Erre a szezonra visszagondolva mindig a nagy akarást és a nyögést érzem, nem igazán volt bennem öröm, nehéz úgy küzdeni, hogy tudom, hogy sanszosabb a másik. Nem akarom bántani a játékosokat, mert együtt értünk el mindent. A nüanszok mindig a másik fél javára döntöttek, ahogy a rutin is. Bután játszottunk le emberelőnyöket, ez az egész évben jellemző volt, ilyet nem engedhet meg egy csapat. Remélem, átestünk a tűzkeresztségen és sikerül tovább növelni a szegedi kézilabda sikerességét. A motiváció és a tudás is a Veszprém mellett szólt, rutin nélkül nem lehet dolgozni" – zárta mondandóját a Pick búcsúzó edzője.

Carlos Ortega, a győztes Veszprém edzője úgy nyilatkozott, szoros volt a küzdelem, és a kispadok is csatáztak a meccsen, de megérdemelten diadalmaskodott együttese.

„El sem tudom mondani, mennyire boldog vagyok. Ez az első magyar bajnoki aranyam, amelyért rettentően megdolgozott a csapat és a munkánkat segítő stáb egyaránt. Az első félidőben vezetett is a Szeged. Tudtam, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk, és ez a félelmem be is igazolódott. Óriási volt az iram, és ez mindkét fáradt együttest megviselte. A végén már a szíve vitte előre a fiúkat. Több variációt is ki kellett próbálnunk, vagyis a kispadok külön csatát vívtak. Óriási küzdelemben, de megérdemelten nyertünk. A bajnoki aranyat ünnepelve minden játékosomat csak dicsérhetem. Nem is lenne szerencsés, ha bárkit kiemelnék, de aki látta a meccset, azt is észrevehette, hogy főleg azok húztak, akik az egész évadban kiemelkedően játszottak. Melléjük azonban kellettek a társak, mert így csapat a csapat” – mondta Carlos Ortega a meccs után.

A veszprémi játékosok a szerencsét is emlegették, Fazekas Nándor szerint van még mit javítaniuk, Nagy László pedig már a Bajnokok Ligája következő idényére tekintett előre.

„Úgy érzem, új csapattal vágtunk neki ebben az évben, jó irányba haladunk, de vannak még javítanivalók. Otthon simán nyertünk, de tudtuk, hogy Szegeden nehéz lesz, mivel odahaza nagyon erős a Pick, ilyen meccsre számítottunk. Ma a Szeged is nyerhetett volna, fej-fej mellett haladtunk, de a picit jobb és szerencsésebb csapat győzött" – fogalmazott Fazekas Nándor a találkozó után.

„Nehéz meccs volt, de számítottunk rá. Fáradt volt mindkét csapat, szerencsénk volt, hogy két meccsen eldöntöttük a bajnoki címet – értékelt az összecsapás után Nagy László. – Most egy kis pihenő jön, majd a válogatottra koncentrálunk. Keményen dolgozunk Veszprémben, a következő szezonban szeretnénk bejutni a Final Fourba a BL-ben."

„Fáradtak voltunk, de éreztük, hogy végig tudjuk csinálni – mondta a karrierjét a francia PSG-ben folytató Császár Gábor, aki beszélt jövőjéről is. – Nem tudom, mit hoz a jövő, lehet, hogy csak egy kiruccanás lesz, megnézem mi van odakint és hazajövök, de nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek a fantasztikus mérkőzésnek."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik