Férfi kézi: Ilics elszánt, négyes döntőbe jutna a Veszprémmel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.30. 16:37
Momir Ilics, a THW Kiel balátlövője a következő szezontól az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatában folytatja pályafutását. A szerb játékos a handball-planet.com-nak adott interjúban elmondta: a válogatott miatt is választotta a magyar bajnokot, mellyel bejutna a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

„Amikor úgy döntöttem, hogy elhagyom a Kielt, olyan csapatot akartam találni, amelyik trófeákat nyer. Ez volt az első szükséges feltétel. A Kiel a világ legnagyobb együttese, fantasztikus négy évet töltöttem itt, azt hiszem, minden játékos karrierjének csúcsa, ha itt játszhat. De a Veszprém is topcsapat, nagy célokkal. Mindent bele fogok adni Magyarországon. A Veszprém nagyon jó, kíváncsi leszek, meddig jutunk” – nyilatkozta Momir Ilics, aki kitért a szerb válogatottban való szereplésre is.Momir Ilics, aki kitért a szerb válogatottban való szereplésre is.

„Ez az egyik oka annak, hogy elhagyom Németországot – utalt a válogatottra a balátlövő. – A Bundesliga százszázalékos erőbedobásra késztet, kemény meccsek vannak, hosszú utazások, stb. A magyar bajnokság gyengébb, így az energiámat tartogathatom a BL-meccsekre és a válogatott mérkőzésekre. Azért jövök Veszprémbe, hogy segítsek, ahogy csak tudok. Az elmúlt években előfordult néhányszor, hogy nem tudtam mindent beleadni, mert nagyon fáradt voltam.”

Ilics hozzátette: ha a szerb szövetségi kapitány számít rá a válogatottban, szívesen szerepel a nemzeti csapatban.

A Veszprémbe igazoló balátlövő beszélt az idei BL-elődöntőről, amelybe a címvédő Kiel a Veszprém legyőzésével jutott be: „Nagyon nehéz dolgunk lesz, három kiváló csapat közül kerül ki az ellenfelünk. A Barcelonát jó lenne elkerülni a négy között, szomorú lenne, ha velük nem a döntőben találkoznánk”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik