Női kézi BL: süket fülekre talált a Valcea kérése az EHF-nél

Vágólapra másolva!
2013.03.21. 12:17
null
Lehet, hogy az idén kevesebb szurkolója kíséri el a Valceát Veszprémbe (Fotó: Hegedüs Gábor)
Hiába tiltakozott a Valcea női kézilabdacsapata, április 11-én, csütörtökön kell lejátszania a Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóját a Győri Audi ETO KC ellen.

Az ETO azért viszi az elődöntőt a Veszprém Arénába, mert annak befogadóképessége lényegesen nagyobb, mint a győri Magvassy Mihály Sportcsarnoké. Ugyanakkor az adott hétvégén az aréna foglalt, ezért kérte a Győr – amely az elmúlt években többször is játszott itt BL-mérkőzést –, hogy csütörtökön rendezhesse a visszavágót.

A Valcea azonnal tiltakozott a csütörtöki időpont ellen, mivel a klub érvelése szerint hét közben kevesebb román szurkoló tudja elkísérni csapatát Veszprémbe. Az Európai Kézilabda-szövetségnél azonban süket fülekre talált a kérésük.

Az EHF szerint fontos, hogy minél több néző tekinthesse meg a helyszínen a BL-elődöntő mérkőzéseit, így – bár megérti a Valcea problémáját – megerősítette eredeti döntését, azaz április 11-én, csütörtökön játssza a két csapat a visszavágót.

„Arra kérjük a román szurkolókat, hogy értsék meg minden sportban kell hozni néha áldozatot. Elég a labdarúgó Bajnokok Ligájára és az Európa-ligára, vagy a kosárlabda Euroligára, a röplabda Bajnokok Ligájára gondolni, de néha a kézilabda BL-ben is hét közben rendeznek mérkőzéseket” – áll az európai szövetség válaszában.

Mint tegnap beszámoltunk róla, a Valcea – megváltoztatva korábbi döntését – az első mérkőzést április 6-án, magyar idős szerint 17 órától mégis a bukaresti Polyvalent Sportcsarnokban rendezi.

A NŐI KÉZILABDA BL-ELŐDÖNTŐK IDŐPONTJAI
Oltchim Valcea (román)–Győri Audi ETO KC
1. mérkőzés: április 6., 17.00 (magyar idő szerint), Polyvalent Sportcsarnok, Bukarest
Visszavágó: április 11., 19.00, Veszprém Aréna

Larvik (norvég)–Krim Ljubljana (szlovén)

1. mérkőzés: április 6., 15.15, Larvik
Visszavágó: április 13., 20.30, Ljubljana

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik