Női kézi Eb: nem büntetik meg a sportszerűtlen szerb edzőt

Vágólapra másolva!
2012.12.06. 17:27
Nem büntették meg a házigazda szerb női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát, Szasa Boskovicsot, aki a norvégok elleni mérkőzésük alatt többször is megrántotta az oldalvonalhoz közel álló norvég átlövőt, Linn Jörum Sullandot. A szerb szövetség elnézést kért edzőjük sportszerűtlensége miatt.

Az EHF a videofelvétel megvizsgálása után elfogadhatatlannak minősítette az edző cselekedetét. A mérkőzés alatt és után azonban nem érkezett semmilyen hivatalos panasz az európai szövetséghez, és a játékvezetői jelentésben sem esik szó az incidensről. A jelenlegi szabályok alapján nem indul eljárás a magáról megfeledkező edzővel szemben, aki így megússza büntetés nélkül az esetet.

A Szerb Kézilabda-szövetség közben közleményt adott ki, amelyben elnézést kért a szerb és az európai közönségtől és elsősorban a norvégoktól. Szerintük Szasa Boskovics a meccs hevében követte el a sportszerűtlenséget, amely a jövőben ígéretük szerint nem ismétlődik meg.

A mérkőzést a címvédő Norvégia nyerte meg 28–26-ra, Sulland három gólt lőtt a házigazdáknak.

Nem először fordult elő hasonló incidens kézilabdapályán, három éve Gunnar Prokop, az osztrák Hypo NÖ korábbi vezetőedzője (illetve mindenható ura) ütközött a Metz egyik játékosával a két csapat BL-mérkőzésének hajrájában, hogy megakadályozza a gólszerzésben. Akkor az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága Prokopot 45 ezer euró megfizetésére kötelezte, emellett három évre kizárta az eseményein való részvételből, valamint úgy határozott, hogy a sportvezető soha semmilyen funkciót nem tölthet be az EHF-nél. A fellebbezés hatására ez utóbbi határozatot később visszavonták, a 45 ezer eurós büntetésből 10 ezer eurós lett, három év helyett pedig csak egy évre tiltották el.

A NORVÉG ÁTLÖVŐT RÁNGATTA A SZERB EDZŐ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik