Női kézi Eb: Löke számított rá, hogy jók lesznek a magyarok

Vágólapra másolva!
2012.12.14. 12:34
Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya számára hatványozottan különleges lesz az Európa-bajnokság holnapi, Norvégia elleni elődöntője, hiszen nemcsak honfitársai, de élete párja ellen is fel kell készítenie nemzeti csapatunkat. Löke reméli, a szakember kíméletes lesz a taktika kidolgozásánál vele szemben.

A Böhn–Löke párharc természetesen nemcsak nálunk, hanem a norvégoknál is téma. A norvég beálló szintén nem repesett az örömtől, hogy élettársával hozza össze az élet az elődöntőben, és szerinte nem szabad hinni Böhnnek, amikor azt mondja, hogy a norvégok az egyértelmű esélyesek.

„Ő természeténél fogva pesszimista. Ilyenkor nem szabad hallgatni rá. Azt hiszem, nagyon készülnek az összecsapásra, és feltérképeznek minket – mondta Heidi Löke, aki az egyik norvég honlapnak azt is elárulta, a meccsig nem érintkezik Böhnnel, így a szokásos „Jó éjszakát!" sms is elmarad. – Nulla kontaktus lesz közöttünk, egyébként sem volt sok az Eb-n, de ez nem egy szokásos torna."

Löke egyébként érezte, hogy a mieink jók lesznek az Eb-n. „Meggyőződésem, hitt benne, hogy jó esélyük van ellenünk játszani. Biztos voltam benne a torna előtt, hogy a magyar csapat sokáig fog jutni – mondta a beálló, aki ugyanakkor nem személyes párharcként fogja fel a szombati összecsapást. – Nem gondolok különösebben erre. Hatvan percen át küzdeni kell. Meg kell tenni mindent, hogy bejussunk a döntőbe."

A Győri ETO játékosa azért reméli, Böhn nem engedi, hogy olyan keményen védekezzenek ellene, mint amit a korábbi mérkőzések után szóvá tett az ellenfelek kapcsán a kapitány. „Hallottam, hogy azt is mondta, nem szép, hogy a játékvezetők így kezelik a velem szembeni szabálytalanságokat. Ám most kiderül, hogy ő miként kezel engem! Remélem, hagynak majd mozogni” – nevetett Löke.

„Ez csak Karl Erik taktikája. Én már csak ismerem őt – tette hozzá Löke szavaihoz Thórir Hergeirsson norvég szövetségi kapitány, aki jó véleménnyel van a mieinkről. – Jól játszottak ezen az Eb-n. Sokat nyújtottak, amire hosszú, hosszú ideje nem volt példa."

Böhn ellenben a norvég sajtónak nyilatkozva is elmondta, egyáltalán nem örül neki, hogy Löke ellen kell felkészítenie a magyar válogatottat. „Nem hiszem, hogy vicces lesz. Szerintem ő a világ legjobb játékosa, mindenkinek nagyon nehéz megállítani. Mindkét kezével képes lőni és remekül lát a pályán. Különleges meccs lesz, de ez is csak hatvan percig tart, aztán vége" – nyilatkozta a mieink kapitánya.

TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEKET ÉS INFORMÁCIÓKAT ITT OLVASHAT AZ ELŐDÖNTŐRŐL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik