Pálmafák kívül, szauna belül - Alicantéban a Fradi

NEDELYKOV TAMÁS jelenti AlicantébólNEDELYKOV TAMÁS jelenti Alicantéból
Vágólapra másolva!
2011.05.14. 22:25
null
Spanyolország egyik legszebb városába érkezett meg a Ferencváros
Címkék
Majd' háromórás repülőút végén kora délután megérkezett Alicantéba az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata, amely holnap ötgólos előnyből kezdi meg a KEK-döntő visszavágóját a helyi csapat ellen. Elek Gábor együttese már birtokába is vette a finálé helyszínét, ahol a tapasztalatok alapján garantáltan forró légkör fogadja majd a feleket. 

Az FTC különgépe – amelyen hetven szurkolóis együtt utazott a csapattal – szombat reggel negyed tízkor indult Ferihegyről, és dél után landolt Alicantéban. A csapattal tartott az FTC néhány korábbi kiválósága, így Kökény Bea mellett többek között Pádár Ildikó és Szarka Éva is a helyszínen szurkol az utódoknak.

Még egy neves „utazóról” mindenképpen szót kell ejtenünk, a ferencvárosiak magukkal hozták az odavágón is bemutatott KEK-trófeát, amit már bizony nem szívesen adnának ki a kezükből.

Kisebb derültséget keltett, amikor a pilóta Fradi-sálban jelent meg a reptéren, de aztán hamar kiderült, milyen kicsi is az ország, ugyanis Elek Gábor unokatestvéréről volt szó. Az út ennek megfelelően kiváló hangulatban telt, a gép személyzete minden kívánságát leste a lányoknak.

„Jobbra látható Pápa, itt volt katona Elek Gábor"– szólt a fedélzeti rádióból egy váratlan pillanatban. Azt csak remélhetjük, hogy miután a spanyolok telekürtölték a nemzetközi sajtót az első meccs bíráira vonatkozó panaszaikkal, nem kell majd a pályán is ellenszéllel megküzdenie a magyar csapat tagjainak.

Bármilyen meglepő, de még a helyiek sincsenek tisztában azzal, hogy vasárnap KEK-döntőt játszanak a városban, ami persze annak tudatában nem is csoda, hogy a kézilabda messze nem az első számú sportág Spanyolországban. A nagyobb sportújságok is maximum az Itxako BL-meccsével foglalkoznak.

Délutánöttől Elek Gábor már a másnapi meccs helyszínén tartott egy másfél órás edzést az együttesnek. A csarnokhoz érkezve felhangzott a „Hajrá, Fradi!” az ott várakozó fanatikus szurkolóktól. Az már a késő délutáni időpont ellenére is jól lemérhető volt, hogy bizony izzasztó körülményekre kell felkészülnie Szucsánszkiéknak, ugyanis az üvegtető csak úgy sugározta magából a meleget.

Ötgólos előnyről várhatják a visszavágót a lányok (Fotó: Kunstár Richárd)
Ötgólos előnyről várhatják a visszavágót a lányok (Fotó: Kunstár Richárd)

Ami a borítást illeti, a spanyoloknak sem volt sok idejük megszokni, mert mindössze szombatra fektették le teljesen az Elda Prestigiótól kölcsönvett talajt.

Az FTC vasárnap 12.30-kor lép pályára a KEK-döntővisszavágóján, amelyre ötgólos előnnyel (34–29) érkezik. A találkozót élőben közvetíti a Digi Sport, a Kossuth Rádió 13.35-től jelentkezik a mérkőzésről, a Régió Rádiója pedig már 12.22-től megkezdi a közvetítést Spanyolországból.

Természetesen az NSO is kiemelten foglalkozik a mérkőzéssel, folyamatosan frissülő cikkel jelentkezünk az összecsapásról, illetve elolvashatják a főszereplők értékelését is.

A csapat még vasárnap este hazarepül, és várhatóan tíz előtt tíz perccel száll le a gépe Budapesten.

ALICANTÉBAN MÁSKÉPP SZÓL AZ „IZZIK A CSARNOK!" RIGMUS

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik