Olvasóink szerint Fazekas volt a mieink legjobbja a vb-n

Vágólapra másolva!
2011.01.30. 12:05
null
Fazekas nagyszerű védésekkel segítette a magyar csapatot (Fotó: Action Images)
A magyar férfi kézilabda-válogatott Lengyelország elleni pénteki győzelme után arra kértük olvasóinkat, hogy osztályozzák Mocsai Lajos játékosainak teljesítményét. A szavazóink szerint Fazekas Nándor volt a mieink legjobbja, de rajta kívül még sokan nyújtottak kiemelkedő teljesítményt a világbajnokság hetedik helyén végző együttesből.

Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya nem akart senkit sem kiemelni vagy kritizálni a világbajnokság hetedik helyén végző csapatából, amikor a svédországi viadal tapasztalatairól beszélt.

„Annyi közös munka, szenvedés, ugyanakkor rengeteg öröm és siker is van mögöttünk, hogy méltatlan lenne most bárkit nagyon kiemelni vagy túlságosan aláértékelni. Ugyanakkor nem vitás, a lengyelek ellen is volt több játékosunk, akinek a remeklése, nemzetközi szintű játéka eldöntötte a csatát. Ám a többiek nélkül ők sem érvényesülhettek volna. Lehet, hogy elcsépelt, de a csapatot kell dicsérnem, hiszen a sikerünket a mi tisztességes, kétharmad részben fiatalokból álló közösségünk egységének és hatalmas akaratának köszönhettük” – mondta Mocsai Lajos a Nemzeti Sport vasárnapi számában olvasható hosszabb interjújában.

Bár a kapitány nem emelt ki senkit sem, mi arra kértük olvasóinkat, osztályozzák a mieink teljesítményét. A szavazatok alapján a többször is a meccs emberének választott Fazekas Nándor volt a magyarok legjobbja.

De nem csak az MKB Veszprém játékosával voltak elégedettek olvasóink: a cserekapus, Mikler Roland is  nyolcas fölötti átlaggal végzett – tízes skálán –, ahogy Iváncsik Gergő és Tamás, Mocsai Tamás, Császár Gábor és Ilyés Ferenc is.

Hatosnál csak Gál Gyula kapott rosszabb osztályzatot vasárnap délelőttig: a vádlisérülése miatt a vb hajrájáról lemaradó beállós ötös osztályzattal végzett.

A MAGYAR JÁTÉKOSOK OSZTÁLYZATAI OLVASÓINK SZAVAZATAI ALAPJÁN
Fazekas Nándor  8.72
Iváncsik Gergő   8.62
Mocsai Tamás   8.54
Császár Gábor   8.53
Ilyés Ferenc   8.29
Mikler Roland   8.21
Iváncsik Tamás   8.21
Lékai Máté   7.87
Zubai Szabolcs   7.81
Schuch Timuzsin   7.13
Harsányi Gergely   7.11
Törő Szabolcs   7
Pérez Carlos   6.68
Katzirz Dávid   6.42
Nagy Kornél   6.07
Gulyás Péter   6
Gál Gyula   4.99

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik