Négy csapat, négy cél – MK négyes döntő Győrben

Vágólapra másolva!
2010.02.27. 11:14
null
Amorimék (jobbra) csak a döntőben találkozhatnak a békéscsabaiakkal (Fotó: Mirkó István, archív)
Címkék
A hétvégén Győrben rendezik a női kézilabda Duna Takarék Magyar Kupa négyes döntőjét, amelybe a házigazdák mellett a Hódmezővásárhely, a Ferencváros és a Békéscsaba jutott be. A Győr egyhuzamban hatodszor nyerheti meg a sorozatot.

Az elmúlt öt kiírás az ETO hitbizománya volt: a győriek győzték már le a fináléban a Debrecent, a Dunaferrt, az FTC-t és a Fehérvárt is, azaz akárcsak a bajnokságban szokták, a kupában is végigverték a teljes magyar női kézilabdamezőnyt, és most sem elégednének meg az aranyéremnél kevesebbel.

A bajnokságban tizedik hódmezővásárhelyiek részéről már az elődöntőbe jutás is hősies teljesítmény, de ha már ott vannak a négy között, ahol a szinte verhetetlen bajnokot kapták az elődöntőben, szeretnék legalább a bronzmeccset megnyerni.

A másik párban a Békéscsaba és az FTC találkozik – pikáns mérkőzés lesz. Várhatóan nagy harc lenne önmagában is, de a nézőtéri dobálással és fegyelmi tárgyalással (amúgy pedig 25–25-tel) záruló február 3-i csata külön „ízt” ad a mostani összecsapásnak.

„Most is hasonlóan nagy küzdelmet várok, de míg egy hónapja sok hibával játszottunk, azóta jobb formába lendültünk – mondta Szekeres Klára, a csabaiak válogatott átlövője, aki a napokban öt társával együtt szerződést hosszabbított Békéscsabán. – A Győrtől csak két góllal kaptunk ki otthon, edzőmeccsen megvertük a Debrecent, szóval úgy tűnik, jó irányba haladunk. Mindenképpen szeretnénk bejutni a fináléba, és ehhez le akarjuk győzni a Ferencvárost, a többit pedig majd meglátjuk. Az biztos, hogy hazai pályán a Győr nagyon erős...”

Míg a Békéscsaba a bajnokságban is ott lesz az éremcsatáknál, a ferencvárosiaknak erre már csupán matematikai esélyük van (17 év után először esik meg velük ilyesmi), így a zöld-fehérek számára a kupa az utolsó esély arra, hogy dobogóra álljanak ebben az idényben.

DUNA TAKARÉK NŐI MAGYAR KUPA NÉGYES DÖNTŐ PROGRAMJA 
Február 27., szombat
Mondi Békéscsabai Előre NKSE–FTC-RightPhone 15.45
ASA-Consolis Hódmezővásárhelyi NKC–Győri Audi ETO KC 18.00
Február 28., vasárnap
Bronzmérkőzés 13.45
Döntő 16.00

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik