Skandináv uralom: dán és norvég siker

Vágólapra másolva!
2010.01.25. 18:18
null
Balic a kellő figyelmet és fegyelmet megkapta, a klasszisának járó tiszteletet kevésbé (Fotó: Reuters)
Az Ausztriában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokságon a középdöntő első fordulójában a legutóbbi világbajnokságon döntős Horvátország 26–26-os döntetlent játszott a legutóbbi olimpián ezüstérmes Izlanddal. Az Eb-címvédő dánok hat góllal győztek Oroszország ellen, a norvégok hárommal bizonyultak jobbnak a rendezőknél.

A szigetlakók szinte végig vezettek, a hajrában azonban szaladniuk kellett az eredmény után. (Bővebben itt olvashat a talákozóról.)  Az I. csoportban szereplő két együttes közül a horvátok első pontjukat vesztették el az Eb-n és így öt ponttal állnak változatlanul az első helyen. Az ugyancsak veretlen Izland –  amely harmadik döntetlenjét érte el a kontinensbajnokságon – négy ponttal követi őket.

A nap második találkozóján Ausztria háromgólos vereséget szenvedett Norvégiától. A házigazdák továbbra is egy, míg Norvégia immár négy ponttal áll az I. csoportban. Az osztrákok lelkesen küzdöttek, sokáig nyílt volt a mérkőzés, azonban a második félidő közepén tizenhárom perc alattkétszer voltak eredményesek – az északiak ez idő alatt hatszor találtak a kapujukba – ezzel el is dőlt a találkozó. (Bővebben itt olvashatnak a mérkőzésről.)

Csak periódusai voltak az orosz válogatott Dánia ellen, ez pedig a címvédővel szemben nagyon kevés (Fotó: Reuters)
Csak periódusai voltak az orosz válogatott Dánia ellen, ez pedig a címvédővel szemben nagyon kevés (Fotó: Reuters)

A nap és a csoport utolsó hétfői összecsapásán a címvédő dán válogatott hatgólos győzelmet aratott Oroszország ellen. A győztes dánoknak négy, a vesztes oroszoknak nulla pontjuk van a középdöntő I. csoportjában. A dánok a szünetben öt góllal vezettek (18–13), de a fordulás után az oroszok nagyot küzdöttek, felálltak a padlóról, de amikor tíz perc múlva már ismét ott lihegtek ellenfelük nyakán (22–21), elfogyott a tudomány és a lendület, ezt pedig a rutinos erőket soraiban tudó, magát összekapó dánok könyörtelenül kihasználták. A hajrára már nem maradt izgalom. (Bővebben itt olvashat az összecsapásról.)

AUSZTRIA, FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG, KÖZÉPDÖNTŐ 
I. CSOPORT (BÉCS), 1. FORDULÓ
Horvátország–Izland 26–26 (12–15)
Ld: Cupic 5, Balic 3, Zrnic 3, Vori 3, Buntic 3, T. Valcic 3, ill. Stefánson 7, Gudjónson 6, Gunnarson 5, Peterson 3
Norvégia–Ausztria 30–27 (15–12)
 Ld: Tvedten 6, Myrhol 6, Mamelund 5, Strand 5, Kjelling 4, ill. Schlinger 6, Ziura 4, Wilczynski 4, Friede 4
Oroszország–Dánia 28–34 (13–18)
 Ld: Igropulo 6, Kajnarov 4, Filipov 4, Rasztvorcev 4, ill. Christiansen 6, Knudsen 6, Hansen 5, Söndergaard 4, Svan Hansen 4, Mogensen 4
 A csoportállást itt tekintheti meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik