Fazekas: Mintha fél gőzzel játszottunk volna

Vágólapra másolva!
2010.01.21. 08:14
null
Hiába próbálkoztunk, nem ment olyan jól a támadás és a védekezésben is sok volt a hiba (Fotó: Mirkó István)
Természetesen nem voltak elégedettek a magyar válogatott tagjai a spanyoloktól elszenvedett vereség után a férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Fazekas Nándor szerint a franciák elleni nagyszerű teljesítmény után most mintha fél gőzzel játszott volna a csapat. A spanyolok megsérült kapusa, Sterbik Árpád elmondta, nincs ekkora különbség a két együttes között. Császár szerint a mindent eldöntő, csehek elleni találkozóra kell készülni.

„Nagyon sajnálom, hogy így alakult a mérkőzés, pedig úgy mentünk ki a pályára, hogy tudtuk, ha nyerünk, továbbjutunk. Csakhogy ez nem látszott a játékunkon. A vereség ellenére fel kell emelnünk a fejünket, mert pénteken a cseheket muszáj legyőznünk" – mondta Gulyás Péter a Nemzeti Sportnak a 34–25-re elveszített meccs után.

Császár Gábor is csalódott volt a vereséget követően: az irányító szerint azonban nem szabad sokáig keseregni, mivel nagyon fontos mérkőzés következik.

„Meglepett minket a spanyolok védekezése, ennek nem találtuk az ellenszerét. Könnyű gólokat kaptunk, miközben támadásban sokat hibáztunk. A franciák elleni döntetlennek egy órán át örültünk, a spanyolok elleni vereség után egy óráig szabad keseregnünk – onnantól fogva kizárólag a csehek elleni, mindent eldöntő meccsre kell koncentrálnunk. Az vérre megy" – mondta Császár.

Fazekas Nándor rendkívül önkritikus volt: kapusunk úgy érezte, mintha most csak fél gőzzel játszott volna a csapat, és a fáradtságot nem tartja mentségnek.

„A spanyolok az első perctől koncentráltak, míg mi a tizenötödiktől akartunk kézilabdázni – ami ilyen szintű vetélytárs ellen megengedhetetlen. A franciák ellen fantasztikusan játszottunk, akkor minden bejött, a spanyolok ellen azonban mintha fél gőzzel kézilabdáztunk volna. A fáradtságra nem lehet fogni a vereséget, mert az már rég rossz lenne, ha egy világverseny első mérkőzése után elfogyna az energiánk" – jelentette ki Fazekas.

A spanyol válogatottnál persze nagy volt az öröm: Valero Rivera López szövetségi kapitány szerint most végre feledtethetik, hogy csak a 13. helyen végeztek az egy évvel ezelőtti világbajnokságon.

„Nagyon büszke vagyok játékosaim teljesítményére. Emlékezetes marad, ahogy az első félidőben játszottunk. Könnyednek tűnt a játékunk, persze nem volt könnyű ilyen teljesítményt nyújtani. Az utóbbi egy évben nagyon keményen dolgoztunk, hogy feledtessük az egy évvel korábbi vébé-kudarcot. Tény, hogy most nagyszerűen állunk, de nem szabad elfelejteni, az Eb még sokáig tart" – mondta Rivera López, aki hozzátette, nincs szerencséjük Sterbik Árpád sérülése miatt, de csapata képes túllépni a „világ egyik legjobb kapusának" elvesztésén.

 EB-FELVEZETŐ – ADATBANK

A január 19-ei Eb-rajtig ötrészes felvezetővel próbáltuk meg fokozni a szurkolók hangulatát. A magyar csapat mellett bemutattuk az Eb-mezőnyt, különös tekintettel leendő csoportellenfeleinkre, és természetesen esélyt is latolgattunk, méghozzá sportági szakértők bevonásával. Addig is, illetve mindeközben részletes Eb-programot ajánlunk Olvasóink figyelmébe.

 

A sorozat eddigi részei:

• Tizenhat éve indult be a nagyüzem

• Nem várható súlypontáthelyezés, favorit franciák

• Mikor jöhet egy újabb kiugró szereplés?

Inkább rossz, mint kedvező magyar előjelek

Kísért vagy sem a hatodik hely?

 

Sterbik kiesésével is marad kiváló kapusa a spanyoloknak: a válogatott csapatkapitánya, José Javier Hombrados is nagyszerű játékos. A kapus a mieink elleni siker után elmondta, nagyon fontos, hogy továbbra is két lábbal a földön járjanak.

„Eddig teljesítettük a célkitűzésünket, de óvatosnak kell lennünk, mert korábban sem voltunk rosszak, és most nem vagyunk még annyira jók. A lényeg, hogy senki se veszítse el a fejét a sikertől, mert sok van még hátra. Nagy teljesítmény a csapattól, hogy Sterbik sérülése sem okozott törést, és hogy az sem vetett vissza minket, hogy rengeteg magyar szurkoló volt a találkozón" – mondta Hombrados.

A sérült Sterbik egyébként természetesen ott maradt a spanyol válogatottal, annak ellenére, hogy már nem léphet pályára a tornán. A kapus úgy véli, nincs kilenc gólnyi különbség a két csapat között.

„Tartottunk a mérkőzéstől, tisztában vagyunk vele, hogy a magyar válogatott remek játékerőt képvisel. Fölényes győzelmünk ellenére állítom, nincs ekkora különbség a két együttes között. Szívből kívánom a magyaroknak, hogy jussanak tovább velünk együtt. Hogy mit szólnék, ha Nagy Laci is a spanyol válogatottban játszana? Nagyon boldog lennék" – mondta Sterbik a Nemzeti Sportnak.

A MÉRKŐZÉSRŐL SZÓLÓ BESZÁMOLÓNKAT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik