Két magyar válogatott és kevesebb külföldi lesz a jövőben Fehérváron

Vágólapra másolva!
2009.06.12. 20:19
A jelentősen átalakuló fehérvári női csapatban, a volt válogatott Sótonyi László együttesében az új évadra nő a magyar válogatottak és a saját nevelésű játékosok száma, ugyanakkor csökken az idegenlégiósoké.
Pastrovics Melinda a Fehérép erőssége lehet a következő szezonban
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Pastrovics Melinda a Fehérép erőssége lehet a következő szezonban
Pastrovics Melinda a Fehérép erőssége lehet a következő szezonban
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Pastrovics Melinda a Fehérép erőssége lehet a következő szezonban

Sótonyi László az újoncokról

„A beálló poszton teljesen átalakulunk, Rádl és Horváth mellett az utánpótláscsapattól felkerülő Kapási Annára is várnak feladatok – összegezte a véleményét a változásokról Sótonyi László edző. – Horváth Bernadett a nyári, Magyarországon megrendezendő Európa-bajnokságra készülő juniorválogatott beállósa. Több szakemberrel egyeztetve döntöttünk az igazolása mellett, mindenki pozitív véleményt mondott róla. A beilleszkedését éppen az Eb nehezítheti majd, hiszen a felkészülésünk elejéről hiányozni fog. Rádl Tímea a spanyolországi kitérőt követően tér haza, s nagy motivációval érkezik. A látott videófelvételek alapján azt várom, hogy védekezésben kulcsszerepet vállaljon, valamint a lerohanásokból is vegye ki részét. Tapasztalata miatt ő is nagy felelősséget, és sok szép feladatot fog kapni nálunk a következő évadban.”

Az ASA-Consolis-HNKC elleni meccs előtt – ahogy az minden bajnokság utolsó mérkőzésén szokás – a fehérvári klub is elbúcsúztatta a távozó játékosokat. A Presstige Média információja szerint, ezúttal nem kevesebb, mint tizenegy virágcsokor talált gazdára, jelezve, hogy a Fehérép Alcoa FKC játékos-kerete jelentős változásokon megy át. Pontosabban: a változások már az idény közben megkezdődtek…

2008 nyarán tizenöt játékossal vágott neki a szezonnak Sótonyi László, majd szeptemberben Szegedi Orsolya érkezésével (a fiatal balszélsőt a Győri Audi ETO adta kölcsön az FKC-nek) bővült a keret. A volt dunaújvárosi Vincze Melinda, Tilinger Tamara és Azari Fruzsina szerződtetésére már a 2009–2010-es szezont szem előtt tartva került sor február végén, március elején.

Az évközi igazolásoknak köszönhetően a távozók nagy száma ellenére is csak célzottan, néhány poszton szorult megerősítésre a csapat: a kapus Pastrovics Melinda személyében – Vincze Melinda után – újabb magyar válogatott érkezett; beállóban két jól védekező játékost, a Spanyolországból hazatérő Rádl Tímeát és a juniorválogatott Horváth Bernadettet szerződtette az FKC.

Az így átalakult fehérvári keret három fő jellemzője, hogy a korábbi ötről kettőre csökkent a külföldi játékosok száma (nem számolva ide a felvidéki magyar Bízik Boglárkát); a kulcsjátékosok megtartásával és magyar válogatottak leigazolásával erősödött a csapat kezdősora az egy évvel korábbihoz képest; ugyanakkor szűkült a keret, kevesebb profistátuszú felnőtt játékos – de több saját nevelésű fiatal – szerepel Sótonyi László együttesében.

Fehérép Alcoa FKC, 2009-2010

Kapusok: Pastrovics Melinda (válogatott), Szikora Melinda (B-válogatott), Trimmel Brigitta (volt juniorválogatott)
Jobbszélsők: Kovács Angéla, Azari Fruzsina, Lelkes Noémi
Beállósok: Rádl Tímea, Horváth Bernadett (juniorválogatott), Kapási Anna
Átlövők: Laima Bernataviciuté (litván, válogatott), Krisztina Triscsuk (orosz), Várkonyi Viktória, Kaszás Ivett (ifjúsági válogatott), Zsigmond Vivien (ifjúsági válogatott), Németh Kriszta
Irányítók : Tilinger Tamara (volt juniorválogatott), Bízik Boglárka
Balszélsők: Vincze Melinda (válogatott), Németh Nóra (ifjúsági válogatott)
Edző: Sótonyi László
Másodedző: Mihály Attila
Kapusedző: Sugár Tímea
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik