Fazekas Nándor kupagyőztes – a Gummersbaché az EHF-kupa

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2009.06.01. 21:03
Miként várható volt, kettős győzelemmel nyerte meg az EHF-kupát az MKB Veszprémbe tartó Fazekas Nándor válogatott kapus és az osztrák válogatott Szilágyi Viktor német csapata, a VfL Gummersbach az esélytelenebb szlovén Velenje ellen.
A Gummersbach nyerte meg az EHF-kupát
Fotó: www.vfl-gummersbach.de
A Gummersbach nyerte meg az EHF-kupát
A Gummersbach nyerte meg az EHF-kupát
Fotó: www.vfl-gummersbach.de
A Gummersbach nyerte meg az EHF-kupát

A finálé visszavágóján 26-22-re győztek Fazekasék a szlovén Velenje ellen, amelyet az első meccsen 29-28-ra győztek le.

Érdekesség, hogy a magyar válogatott kapust ezúttal nem küldte pályára Szead Haszanefendics edző, hanem inkább a szerb Goran Sztojanovicsban bízott, aki valóban remek formában játszott (18 védett lövés).

A gummersbachi mezőnyjátékosok közül a horvát Vedran Zrnic (7 gól) és a szerb Momir Ilics (7) volt a legeredményesebb, Szilágyi egy gólt lőtt.

Érdekesség, hogy a Gummersbach 18 év óta először nyert trófeát – a patinás klub utoljára 1991-ben ünnepelhetett, amikor története 12., mindmáig utolsó német bajnoki címét szerezte.

A bajnokságban a hatodik-hetedik helyért küzdő Gummersbachra ebben az évadban még két Bundesliga-meccs vár: szerdán a Füchse Berlint fogadja, szombaton pedig Lemgóban (Mocsai Tamás és ősztől Ilyés Ferenc csapata) lép pályára.

Mocsai és Fazekas ezt követően tér haza és csatlakozik az akkor már Szombathelyen edzőtáborozó kerethez (a válogatottat keddre Tatára hívta Hajdu János kapitány).

KEK ÉS CHALLENGE KUPA

A spanyol Valladolid nyerte meg a férfi kézilabda KEK-et, miután a visszavágón egy góllal, 24–23-ra legyőzte a német Nordhorn csapatát – így összesítésben több idegenben lőtt góllal hódította el a kupát. A Challenge Kupa román házidöntőt hozott, végül a Resita idegenben harcolta ki a sikert: összesítésben 50–47-re győzött.

EHF-KUPA

DÖNTŐ
Gummersbach (német)–Velenje (szlovén) 26–22 (16–8)
  • A Gummersbach 55–50-es összesítéssel nyerte meg a kupát
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik