Hihetetlen mélységből kapaszkodott fel a csúcsra a Ciudad Real

Vágólapra másolva!
2009.05.31. 22:20
Megvédte címét a Ciudad Real a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a finálé vasárnapi visszavágóján ledolgozta az első találkozón összeszedett ötgólos hátrányát, és 33–27-re győzött a német THW Kiel ellen.
Saját magát verte meg a Kiel
Fotó: Action Images (archív)
Saját magát verte meg a Kiel
Saját magát verte meg a Kiel
Fotó: Action Images (archív)
Saját magát verte meg a Kiel

Pedig már minden a Kiel mellett szólt... A Bajnokok Ligája döntőjének spanyolországi visszavágóján a német gárda négy góllal is vezetett a címvédő Ciudad Real otthonában, ráadásul ötgólos előnnyel érkezett a visszavágóra – végül mégis elveszítette a finálét.

Jól kezdtek a vendégek, de tartósan nem sikerült ellépniük. Az első negyedóra után 8–8-ra állt a mérkőzés, amely ezt követően igazán parázs hangulatban zajlott – így a bírók viszonylag sokszor voltak kénytelenek félbeszakítani a játékot.

Ezt követően némiképp visszaesett a Kiel támadójátéka, de mégis 14–13-as előnnyel mehetett a szünetre a német csapat. A fordulás után a vendégek megszerezték a már említett négygólos fórt, és ekkor már alig akadt valaki, aki akár egy forintot is feltett volna a Ciudad Real feltámadására.

A címvédő azonban ezt követően magára talált, és 20–16-os vendégvezetés után Sterbik Árpád védéseinek köszönhetően is fordított, és végül a győzelmet is megszerezte. Ráadásul a hatgólos, 33–27-es siker azt jelentette, hogy a címvédő ledolgozta hátrányát, így története során harmadszor is elhódította a Bajnokok Ligája-trófeát.

A spanyol együttes korábban 2006-ban és 2008-ban végzett az élen a sorozatban – tavaly éppen a mostani ellenfelet, a Kielt győzte le a döntőben. A német rekordbajnok ugyanakkor 2007 óta továbbra is vár az újabb sikerre, és a finálébeli vereség azt is jelenti, hogy nem tudta megismételni a két évvel ezelőtti triplázást.

FÉRFI KÉZILABDA BL

DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Ciudad Real (spanyol)–THW Kiel (német) 33–27 (13–14)
  • A BL-győztes a Ciudad Real, összesítésben 67–66-tal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik