Talant Dusebajev: Az idei küldetésünket még nem teljesítettük!

Vágólapra másolva!
2009.05.04. 18:27
Ahogy arról beszámoltunk a hétvégén, megismétlődik a tavalyi férfi Bajnokok Ligája-finálé, mert az elődöntőből kettős győzelemmel jutott tovább a címvédő spanyol Ciudad Real (Sterbik Árpád kapus csapata) a visszavágón remekül küzdő német Hamburg ellen (30–29, 33–31), miközben a THW Kiel Buday Dániel együttesét, az ugyancsak német RN Löwent ejtette ki (37–23, 30–31). A párharc után megszólaltak a főszereplők, többek között Talant Dusebajev és Siarhei Rutenka a Ciudad Real részéről, Thierry Omeyer és Alfred Gislason kieli oldalról, valamint a vesztes Hamburg képviselői.
Megint a Kiel és a Ciudad Real játssza a BL-finálét
Fotó: Imago (archív)
Megint a Kiel és a Ciudad Real játssza a BL-finálét
Megint a Kiel és a Ciudad Real játssza a BL-finálét
Fotó: Imago (archív)
Megint a Kiel és a Ciudad Real játssza a BL-finálét

A korábbi legendás játékos és jelenlegi Ciudad Real-edző, Talant Dusebajev érthető módon feldobott volt a Hamburg elleni kettős győzelem után. A spanyol mester elégedetten besztélt játékosai teljesítményéről, ugyanakkor tudja, milyen nehéz hetek várnak együttesére.

„Köszönöm a csapatomnak a munkáját. A Hamburg szerintem ott van a három legerősebb klub között a világon. Fontos eredmény, hogy bejutottunk a fináléba, de az igazán értékes az lenne, ha meg tudnánk védeni a címünket” – mondta Dusebajev.

Siarhei Rutenka tőle szokatlan poszton nyújtott maradandót az elődöntőben, ugyanis Uríos Fonseca kiválásával beállósként kellett szerepelnie a Hamburg ellen. A kézilabdázó a szurkolóknak ajánlotta a győzelmet:

„Nagyon fontosak a szurkolóink, ők jelentik a támaszt nekünk. Ami a meccset illeti: kevesebbet hibáztunk és jobb volt a védekezésünk. Elértük az egyik célunkat, de nem elégszünk meg ennyivel, még boldogabbak szeretnénk lenni a döntő után” – nyilatkozta Rutenka.

A THW Kiel ugyan egygólos vereséget szenvedett a Rhein-Neckar Löwen elleni visszavágón, de az első mérkőzésen elért több mint tízgólos győzelmének köszönhetően így is magabiztosan jutott be a fináléba.

„Remélem, a Kiel nyeri meg a Bajnokok Ligáját” – fogalmazott Wolfgang Schwenke, a Löwen edzője.

„Így elmondhatnánk, hogy a későbbi győztes ejtett ki minket – tette hozzá Christian Schwarzer, aki az utolsó nemzetközi tétmeccsét játszotta. – Nagyszerű mérkőzésen vagyunk túl, megmutattuk, hogy mindig képesek vagyunk küzdeni.”

A Löwennek már a közeljövőben megadatik a visszavágás esélye, ugyanis a Kiel ellen vívja a Német Kupa elődöntőjét is, egy hétre rá pedig a Bundesligában találkoznak.

Kieli oldalon sem voltak csalódottak a vereséget követően.

A kapus Thierry Omeyer kifejtette, nem szomorúak a vereség miatt, még ha a mérkőzés nagy részében jobban is játszottak, mint ellenfelük. Kiemelte az SAP Arena hangulatát is, amely őket ugyanúgy feldobta, mint a vendéglátó mannheimieket.

„Nagyszerű lett volna a német kézilabdának, ha két német gárda jutott volna be a fináléba, én esélyesnek tartottam a Hamburgot is a Ciudad Real ellen. Ilyen szintű csapatok esetében már nem számít annyit a hazai pálya” – mondta Alfred Gislason, a Kiel edzője.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉSEK
Ciudad Real (spanyol)–Hamburg (német) 33–31 (15–15)
Továbbjutott: a Ciudad Real, 63–60-as összesítéssel
Rhein-Neckar Löwen–THW Kiel 31–30 (16–18)
Továbbjutott: a THW Kiel, 67–54-es összesítéssel


Fazekas csapata döntős

Fazekas Nándor német együttese, a Gummersbach 32–28-ra kikapott ugyan az EHF-kupa-elődöntő visszavágóján Zaragozában a spanyol Aragóntól, ám összesítésben tíz góllal (67–57) jobbnak bizonyult, így finalista.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik