Mocsai szerint türelmes, okos játékkal nem elérhetetlen az elődöntő

Vágólapra másolva!
2009.03.30. 12:09
Négy negyeddöntő mérkőzést játszottak le a múlt héten a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, és még egyik párharcban sem dőlt el a továbbjutó kiléte. A Hamburg idegenben győzte le a Flensburgot, míg a Kiel Zágrábban ért el döntetlent, így az ő helyzetük némileg jobbnak tűnik, ám az RN Löwen két-, és az MKB Veszprém ötgólos hátránya sem tűnik behozhatatlannak.
Mocsai Lajos bízik benne, elérhető a legjobb négy közé jutás
Fotó: Mirkó István (archív)
Mocsai Lajos bízik benne, elérhető a legjobb négy közé jutás
Mocsai Lajos bízik benne, elérhető a legjobb négy közé jutás
Fotó: Mirkó István (archív)
Mocsai Lajos bízik benne, elérhető a legjobb négy közé jutás

Ahogy arról részletesen beszámoltunk, az MKB Veszprém 29–24-es vereséget szenvedett a negyeddöntő első mérkőzésén a Ciudad Real otthonában. A bakonyiak jól tartották magukat a mérkőzésen, azonban a hajrában a hazaiaknak jött ki jobban a lépés, és végül ötgólos előnyhöz jutottak.

A mérkőzést vezető fehérorosz játékvezető páros a hajrában többször is a hazai csapatnak kedvező ítéletet hozott, és az is tény, hogy a veszprémiek kétszer annyi kiállítást kaptak, mint Talant Dusebajev együttese.

Mocsai Lajos szerint csapata elszántan küzdött, és a nagy nyomás ellenére jó eredményt ért el. „Óriási küzdelmet vívtunk a Ciudaddal, hatalmas ellenszélben. Nagy kár, hogy a végjátékban a játékvezetők főszerephez jutottak, sajnos a mi kárunkra. Szabálytalan középkezdésből lőtt három gólt a Ciudad, valamint jogtalan hetest is kapott” – mondta a tréner a találkozó után.

Mocsai szerint védekezésben a jobb szél teljesítményén javítani kell a visszavágóra, mert arról a posztról sok gólt kaptak, és a beállós semlegesítése is lehetett volna hatékonyabb. A szakember szerint a Ciudad is legyőzhető, ám ahhoz hatvan percen át koncentrált játék kell.

„Ha türelmesebben, okosabban támadunk, és a védekezésünk Perics vezérletével továbbra is nagyon kemény lesz, akkor elődöntőbe juthatunk” – nyilatkozta a Veszprém edzője.

DUSEBAJEV ÖRÜL AZ EREDMÉNYNEK

„Nagyon elégedett vagyok az ötgólos előnnyel, hiszen tíz perccel a lefújás előtt csak eggyel vezettünk. Még csak a párharc félidejében járunk, a hátralévő hatvan percben nagyon nehéz csata vár ránk. Veszprémben forró hangulatú visszavágóra számíthatunk, ahol ellenfelünk a mainál is agresszívebben és keményebben játszhat. Mindkét csapatban nagyszerűek voltak a kapusok, és ki kell emelnem a védelmünket is. Sterbiket húzódás miatt kellet lecserélnem, ám két-három napon belül már biztosan teljes értékű munkát végezhet. Úgy érzem, a játékvezetők nem kezeltek megfelelően, a kétperces büntetésemnél úgy bántak velem, mint egy játékossal, holott már négy éve vagyok a csapat élén” – mondta a mérkőzést követően a La Tribuna című helyi portálnak Dusebajev. A spanyol médium egyébként címében azt írja, hogy nehéznek ígérkezik a visszavágó a Ciudad számára.




A további negyeddöntőkön a Hamburg már a múlt hét közepén győzelmet aratott Flensburgban. „A szívünkkel játszottunk, a Hamburgban azonban több volt a tartalék erőforrás” – mondta a mérkőzés után Per Carlén, a hazaiak edzője, aki különösen csapata hatos fal elleni támadásával volt elégedetlen. Dan Beutler, a Flensburg kapusa azonban azt ígérte, hogy a visszavágón is mindent megtesznek a győzelemért. „Van még hatvan percünk. Harcolni fogunk, még ha vannak is sérültjeink” – mondta a játékos.

A Rhein-Neckar Löwen Csehovba látogatott, és szenvedett 33–31-es vereséget a Csehovszki Medvegyitől. A hazaiaknál Konstantin Igropulo 10 gólt szerzett, ám a hétgólos Mariusz Jurasik és Gudjon Sigurdsson vezérletével a németek tudtak faragni a félidei hatgólos hátrányon, így jelentős esélyük van a hátrány ledolgozására a visszavágón.

A Croatia Zagreb–THW Kiel találkozón 28–28-as döntetlen született. A színvonalas összecsapáson Igor Vorit nem tudták tartani a vendégek, a beállós 9 gólt szerzett. A horvátok jól tartották Nikola Karabaticot (3 gól), azonban Filip Jicha (8 gól) és Marcus Ahlm (7 gól) ellensúlyozta a francia klasszis különös őrizetét, és a hajrában Vid Kavticnik is fontos gólokat lőtt, ezzel a Kiel kellemes pozícióból várhatja a visszavágót.

BAJNOKOK LIGÁJA

NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Flensburg-Handewitt (német)–HSV Hamburg (német) 25–28
Ciudad Real (spanyol)–MKB VESZPRÉM (magyar) 29–24
Csehovszki Medvegyi (orosz)–Rhein-Neckar Löwen (német) 33–31
CO Zagreb (horvát)–THW Kiel (német) 28–28
Az első mérkőzéseket az elöl lévő csapatok otthonában játsszák március 25. és 29. között, a visszavágókra április 1–5. a hivatalosan kiírt időpont.


KEK

NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Nordhorn (német)–PICK-SZEGED 34–25
Kadetten (svájci)–Bosna Sarajevo (bosnyák) 27–22
Valladolid (spanyol)–Constanta (román) 38–23
Amicitia Zürich (svájci)–Metalurg Szkopje (macedón) 31–29


EHF-KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Gorenje (szlovén)–Silkeborg (dán) 27–26
Ivry (francia)–Gummersbach (német) 27–33
St. Gallen (svájci)–Kaszpija Asztrahány (orosz) 35–31
Arrate (spanyol)–Aragón (spanyol) 27–30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik