A lehető legkeményebb: a Ciudad Real a Veszprém ellenfele

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2009.03.09. 18:47
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bécsi központjában kisorsolták a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőit. A csoportgyőztesként továbbjutott MKB Veszprém csapata a címvédő spanyol Ciudad Real ellen harcolhatja ki az elődöntőbe kerülést. Mocsai Lajos csapata idegenben kezd, és a csoportelsők „előjogaként” a hazai pálya előnyeit élvezheti a visszavágón. Az első mérkőzéseket március 24-29., a visszavágókat április 1-5. között kell lejátszani.
Fotó: Mirkó István (archív)
Fotó: Mirkó István (archív)

Címvédő került az MKB Veszprém kézilabdacsapatának útjába a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében: a Mocsai-csapat a félelmetesen erős spanyol Ciudad Reallal találkozik a nyolc között. A veszprémiek idegenben kezdik a párharcot.

A sorsolás meglehetősen "különlegesre" sikerült, lévén pont az MKB ellenfelének kihúzása előtt kiesett az egyik csapat neve a golyóból, majd némi technikai szünet után folytatódott a "kavarás" - az más kérdés, hogy a két gömbről ezután nem lehetett nehéz megállapítani, hogy melyik melyik...

A kétszeres BL-győztes (2005–06, 2007–08), címvédő egyesület kétségtelenül Európa egyik legveretesebb csapata, és a lehető legnehezebb ellenfél a csoportmásodikok közül.

Az 1983-ban alapított egyesület felér egy világválogatottal, hiszen spanyol klasszisok mellett dán, svéd, francia, izlandi, horvát, szlovén és fehérorosz csillagaik is vannak, no meg a veszprémiek által igen jól ismert Sterbik Árpád…

STERBIK: A CIUDADNÁL NEM ÖRÜLNEK A VESZPRÉMNEK

„A csapatnál nem örülnek neki, hogy a Veszprémet kaptuk a hétfői sorsoláson. A vezetők szívesebben fogadtak volna egy német ellenflet. Én azonban mindig szívesen utazok Veszprémbe, és remélem ezúttal is egy kellemes hétvégét tölthetek a városban” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Sterbik Árpád. A kapus hozzátette, úgy érzi, hogy egy nagyon kiélezett párharcot vívnak majd a Veszprémmel, és a továbbjutás a magyarországi visszavágón fog eldőlni.
A Ciudad Real a brutálisan erős 4. csoportból lépett tovább, egymás elleni eredménnyel egy másik kontinentális élcsapat, a THW Kiel mögött. A spanyol gárdával a Veszprém utoljára szeptemberben találkozott, mikor vereséget szenvedett a klubcsapatok Szuperkupájának (Champions' Trophy) döntőjében (28–32). Az MKB azon a találkozón már öt góllal, 22–17-re is vezetett a hazai közönség előtt, de az utolsó negyedórát a spanyolok bírták jobban.

„Nehéz megítélni, hogy a mi csoportunkban az első vagy a második hely-e a jobb, mert másodikként olyan német csapatok is utunkba kerülhettek volna, amelyeknek a játékstílusa fekszik nekünk. Az orosz és horvát ellenféllel szemben ötven százalék esélyünk lenne, a Ciudad Real azonban más kategória, többszörös BL-győztes. Nem ismerünk olyat, hogy egy párharcot, vagy mérkőzést feladnánk, az viszont biztos, hogy Marian Cozma elvesztése után az erőinket feléltük, újra kell építkeznünk, és most ismét nehéz időszak következik. Szombaton jön a Szeged, aztán a Magyar Kupa négyes döntője, újra Bajnokok Ligája, és így megy majd május végéig, június elejéig" – nyilatkozta az MTI-nek Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője.

A 2006-os KEK-győztes orosz Csehovszki Medvegyi a német Rhein-Neckar Löwennel, a négyszeres BL-döntős horvát CO Zagreb a német THW Kiellel, a szintén német Flensburg-Handewitt pedig a Hamburggal vív rangadót a nyolc között.

FÉRFI KÉZILABDA BL

A NEGYEDDÖNTŐK PÁROSÍTÁSAI
Ciudad Real (spanyol)–MKB Veszprém (magyar)
SG Flensburg-Handgewitt (német)–HSV Hamburg (német)
Csehovszki Medvegyi (orosz)–Rhein-Neckar Löwen (német)
CO Zagreb (horvát)–THW Kiel (német)


NÉVJEGY

Ciudad Real
  • Alapítási év: 1983
  • Csarnoka: Quijote Arena, Ciudad Real (befogadóképesség: 5107)
Sikerei:
  • BL-győztes: 2005–06, 2007–08
  • BL-döntős: 2004–05
  • Szuperkupa (Champions Trophy)-győztes: 2005, 2006, 2008
  • KEK-győztes: 2001–02, 2002–03
  • City-kupa-győztes: 1998–99
  • Spanyol bajnok: 2003–04, 2006–07, 2007–08
  • Király Kupa-győztes: 2002–03, 2007–08


CSÖKKENTHETIK A BL-INDULÓK SZÁMÁT

A következő szezontól az eddigi 32 helyett 24 csapat szerepelhet majd a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában és az elődöntőt, valamint a finálét egy négyes torna keretében rendezhetik meg - erről állapodott meg egymással a 16 középdöntős klub 14 képviselője hétfőn, a negyeddöntő bécsi sorsolásán. Az ötlet már korábban napvilágot látott, de most az érdekeltek hivatalosan is rábólintottak. A végső döntést az európai szövetség végrehajtó bizottsága hozza meg március végi, moszkvai ülésén.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik