Kedden búcsúztatják Veszprémben a meggyilkolt Marian Cozmát

MTI / NSOMTI / NSO
Vágólapra másolva!
2009.02.09. 16:47
Kedden szűk körben búcsúztatják az MKB Veszprém meggyilkolt játékosát, Marian Cozmát. Az elhunyt kézilabdázó holttestét is kedden szállítják haza Romániába. A Veszprém közben hazahívta a Tatabányára kölcsönadott Liszkai Szilvesztert, és Uros Vilovszkival együtt benevezi a Bajnokok Ligájára. A Barcelona hazaengedte a kölcsönben a katalánoknál szereplő Putics Barnát.
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS TEKINTSE MEG ÚJ GALÉRIÁNKAT!
Fotó: Németh Ferenc
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS TEKINTSE MEG ÚJ GALÉRIÁNKAT!
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS TEKINTSE MEG ÚJ GALÉRIÁNKAT!
Fotó: Németh Ferenc
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS TEKINTSE MEG ÚJ GALÉRIÁNKAT!

„Szűk körű búcsúztató lesz kedden a Veszprém Arénánál a klub volt kézilabda-játékosa, Marian Cozma tiszteletére, konkrét időpontjáról azonban még nem döntöttünk, egyeztetni kell a családdal” – mondta Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém KC társadalmi elnöke hétfőn sajtótájékoztatón Veszprémben.

„A család kedden minden körülmények között hazaszállíttatja a vasárnap meggyilkolt Marian Cozma holttestét” – közölte az elnök.

Hunyadfalvy Ákos elmondta azt is, hogy a klub saját halottjának tekinti volt játékosát, Marian Cozmát, s ismeretei szerint a család szombaton szeretné a temetést megtartani Bukarestben. Erre a klubhoz tartozók, a játékosok és szurkolók is szeretnének minden körülmények között elutazni - tette hozzá.




A Nemzeti Sport értesülései szerint visszatér az MKB Veszprémhez a csapat Tatabányára kölcsönadott kapusa, Liszkai Szilveszter. A Veszprém benevezi a hazatérő játékost a Bajnokok Ligájára, csakúgy, mint a szerb beállóst, Uros Vilovszkit.

Hétfő délután az is eldőlt, hogy a spanyol Barcelona kézilabdacsapata hazaengedi Putics Barnát az MKB Veszprémhez. A kedden hazatérő Putics így az említett két játékossal együtt csatlakozhat az MKB Veszprém Bajnokok Ligája-keretéhez.

"Nagyon korrektek voltak a Barcelona vezetői. Azt mondták, én dönthetem el, hogy megyek vagy maradok. Természetesen azonnal a hazatérés mellett döntöttem" – mondta Putics Barna a Nemzeti Sport megkeresésére válaszolva.

"Veszprémben nőttem fel, mindent ennek a városnak, ennek a csapatnak köszönhetek. Egy percig sem volt kérdéses, hogy hazajövök segíteni"– mondta Putics, aki Marian Cozma haláláról is beszélt. – Rettenetes, olyan mintha a testvéremet veszítettem volna el."

A magyar válogatott játékos decemberben írt alá a Barcelonához, szerződése a szezon végéig tartott volna.

A hírek szerint Fazekas Nándort nem engedi el a Gummersbach, így a jelenleg a német klubnál szereplő kapus nem csatlakozik a Veszprém keretéhez.




Az MKB Veszprém, a Pick Szeged és a Magyar Kézilabda-szövetség közösen arra kéri az egyesületeket, hogy az erőszak elleni tiltakozásuk jeléül a hétvégi bajnoki vagy kupameccsek megkezdése, illetve a különböző versenyek rajtja előtt a szurkolók, az edzők, a vezetők és a sportolók felállva, egymás kezét megfogva, egyperces néma felállással fejezzék ki tiltakozásukat az erőszak ellen.




A veszprémi klub román válogatott beállósát, Marian Cozmát vasárnap hajnalban, egy veszprémi szórakozóhely előtt szíven szúrták, a 26 éves sportoló a kórházba szállítást követően életét vesztette.

A csapat további két légiósa, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zsarko Sesum súlyos sérülést szenvedett, de azóta mindketten túl vannak az életveszélyen.

AZ MKB VESZPRÉM PROGRAMJA

február 15. Veszprém–León (spanyol, BL-középdöntő)
február 18. Veszprém–Tatabánya (NB I-es mérkőzés)
február 22. Montpellier (francia)–Veszprém (BL)
február 28. León–Veszprém (BL)
március 7. Veszprém–Montpellier (BL)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik