Hajdu János Pérezben látja a férfiválogatott megváltóját

Vágólapra másolva!
2008.10.07. 13:46
A KEK-győztes MKB Veszprém 5000 néző előtt megverte (29–28) a roppant erős német Flensburgot. A csata egyik hőse a sokadvirágzását élő Pérez Carlos volt, akit – a bravúrosan védő, szintén MKB-játékos Dejan Perics kapussal együtt – még a Flensburg svéd edzője, Kent-Harry Andersson is megdicsért a csoportrangadó után.
Pérez rutinja sokat ér – Hajdu János ennek a válogatottban szeretné hasznát venni
Fotó: Czagány Balázs
Pérez rutinja sokat ér – Hajdu János ennek a válogatottban szeretné hasznát venni
Pérez rutinja sokat ér – Hajdu János ennek a válogatottban szeretné hasznát venni
Fotó: Czagány Balázs
Pérez rutinja sokat ér – Hajdu János ennek a válogatottban szeretné hasznát venni

A 38. évében járó Pérez kiemelkedő teljesítményére, sorsdöntő góljaira Hajdu János szövetségi kapitány is felfigyelt, és elgondolkodott: érdemes lenne visszahívni a keretbe a legendás balátlövőt.

„Nem először fordul elő, hogy az előző évadban összeszedett sérüléseiből felépülő Pérez kiemelkedően kézilabdázik, ami önmagában persze nem meglepetés” – mondta Hajdu János.

„Arról viszont érdemes többet is beszélni, hogy Mocsai Lajos nagyon jó érzékkel akkor küldte őt pályára, amikor a veszprémi fiatalok tanácstalanok voltak, hullámvölgybe kerültek, és a Flensburg kezdett elhúzni. Pérez rutinosan összefogta társait, akik mintha a puszta jelenlététől megnyugodtak volna” – tette hozzá a frissen kinevezett kapitány.

„Az átlövőtől hasonló teljesítményt várnék a válogatottban is. Tudom, már bejelentette, hogy nem kíván többé címeres mezt ölteni, de ismerem sportemberi erényeit, nagy szívét, s ezért reménykedem, hogy meg tudom győzni, segítsen a keretnek a legnehezebb mérkőzéseken. A magyar kézilabda minden kiemelkedően értékes játékosára szeretnék számítani az Európa-bajnoki selejtezőkön és a januári világbajnokságon, hogy jövő tavasszal elmondhassuk, együttesünk megerősítette helyét a nemzetközi élvonalban” – vázolta a sportolóval kapcsolatos terveit Hajdu.

Pérez persze különleges elbírálásra számíthatna mind az edzéseken, mind a meccsterhelést illetően, hiszen a kapitány csupán egy-egy kiemelten fontos összecsapáson bízna rá feladatokat.

„Ha negyedórára beállva ugyanúgy átlendítené a válogatottat a meccs nehéz szakaszán, mint immár sokadszor a Veszprémet, sikerként könyvelhetnénk el a visszatérését – mondta Hajdu János. – Pérez óriási érték! Olyasmiket tud, amiket a magyar mezőnyben senki más. Isten ellen való vétek lenne, ha nem próbálnám meg őt visszahívni a keretbe.”

A veszprémi vezetők hangoztatták: ha Pérez úgy érzi, hogy van kedve és ereje a válogatott szereplésre, mehet. Az MKB-nak csak egy kérése lesz, a szövetség kössön Pérezre az értékének megfelelő, kiemelt biztosítást.

A kapitány hozzáfűzte, hogy néhány napon belül kihirdeti annak a 35-36 játékosnak a névsorát, akiket figyel, s akik közül kiválasztja majd a 28 tagú bő világbajnoki (egyben Eb-selejtezőre is szánt) keretét.

A TELJES CIKKET A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik