Oroszországban nyert a Győr: Görbicz hiányában Bradeanu volt a vezér

Vágólapra másolva!
2008.04.20. 16:38
A Győri Audi ETO idegenben tudott nyerni a Zvezda Zvenyigorod ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén 25–23-ra. A kisalföldi csapatban remek teljesítményt nyújtott a Bradeanu–Vérten–Mravikova–Pálinger kvartett, így a győriek kiválóan oldották meg a sérült Göbicz hiányát.
Aurelia Bradeanu igazi vezér volt, a győriek sikeresen pótolták Görbiczet
Fotó: NS Archív/Farkas József
Aurelia Bradeanu igazi vezér volt, a győriek sikeresen pótolták Görbiczet
Aurelia Bradeanu igazi vezér volt, a győriek sikeresen pótolták Görbiczet
Fotó: NS Archív/Farkas József
Aurelia Bradeanu igazi vezér volt, a győriek sikeresen pótolták Görbiczet

A női kézilabda Bajnokok Ligája első mérkőzésén az volt a fő kérdés, hogy mire megy Görbicz Anita nélkül a Győr a Zvezdával.

A Győr remekül kezdett, a BL-ben 99 gólos Görbicz Anita hiányában Aurelia Bradeanu vette a kezébe az irányítást, és ami örömteli, a gólok tekintetében is.

A román válogatott játékos már az első félidőben hat gólt szerzett, mellette csak Mraviková és Vérten volt eredményes, előbb három, utóbbi egy gólt szerzett az első játékrészben.

A félidő közepén még a Rába-partiak vezettek 8–5-re, de a hazaiak folyamatosan fejlődtek fel. 9–9-nél kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették, annak ellenére, hogy Pálinger remek védéseket mutatott be.

A félidőre 11–10-es hazai vezetéssel vonultak a csapatok, azonban a második félidő elején Vérten Orsolya egyenlített, és a Győr idegenben is remekül tartotta magát.

Sipilova első találata után (12-11) az oroszok vezettek, de Jevgenyij Trefilov játékosai nem tudtak komoly előnyt kiharcolni.

A Győr komoly lábmunkával és nagy odaadással védekezett Pálinger vezetésével. A támadásban ugyan hiányzott Görbicz Anita kreativitása, de sikerült gyors gólokkal operálni a szélsőknek köszönhetően.

Döntetlennél (17–17) Trefilov időt kért, de ez a győrieknek tett jót, a vendégek átvették a vezetést. Bradeanu elképesztő teljesítményt, biztosan lőtte a heteseket, és átlövésből hatalmas gólokat szerzett, 21–19-nél már tizedik gólját szerezte.

Az oroszok kapusa minden támadásnál a félpályánál állt, így sikerült Vértennek egy csel után félpályáról gólt szerezni, amellyel már három gól volt a magyar előny (23–20).

Tíz perc volt hátra a mérkőzésből, és ekkor már érezni lehet, hogy Konkoly Csaba együttese megnyerheti a mérkőzést. Tomori is betalált, védekezésben Pálinger mindent fogott, amit lehetett.

A Győri Audi ETO végül 25–23-ra nyert teljesen megérdemelten nyert. Konkoly Csaba tanítványai tehet megválaszolták a kérdést: ez a csapat Görbicz nélkül is borzasztó erős, és kellő önbizalommal készülhet a visszavágóra.

A másik elődöntőben a Togliatti korábban 31–28-ra verte a Hypo NÖ-t.

NŐI KÉZILABDA

BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Zvezda Zvenyigorod (orosz)-Győri Audi ETO 23-25 (11-10)
Lada Togliatti (orosz)-Hypo NÖ (osztrák) 31-28 (17-14)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik