A franciákkal, a japánokkal és a kongóiakkal mérkőzik a válogatott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2008.02.15. 12:24
A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) véglegesítette a női olimpiai selejtezőtornák csoportbeosztását és programját, ennek alapján a magyar válogatott a francia, a japán és a kongói csapattal mérkőzik majd Nimes-ben, március 28. és 30. között. Erről a hazai szövetség tájékoztatta az MTI-t.
Görbicz Anitán sok múlik Franciaországban is
Meggyesi Bálint
Görbicz Anitán sok múlik Franciaországban is
Görbicz Anitán sok múlik Franciaországban is
Meggyesi Bálint
Görbicz Anitán sok múlik Franciaországban is

Korábban úgy volt, hogy a házigazdák és a magyarok mellé ebbe a kvartettbe az ázsiai kontinentális selejtező harmadik, illetve az afrikai viadal második helyezettje kerül, de Ázsiában - a nemzetközi, illetve a kontinentális szövetség vitája nyomán - torna helyett csupán egyetlen mérkőzésre került sor, vagyis nem volt harmadik helyezett.

Így az azon a találkozón vesztes japánok utaznak Nimes-be, s a három csapathoz az afrikai második Elefántcsontpart helyett a harmadik helyezett Kongó csatlakozik.

A kvartettből az első kettő utazhat a pekingi olimpiára.

Az I. csoportban (Lipcse) Németország, Spanyolország, Svédország és Kuba, a II. kvartettben (Bukarest) pedig Románia, Horvátország, Elefántcsontpart és Lengyelország szerepel.

Az ötkarikás torna résztvevője már a rendező Kína, a világbajnok Oroszország, illetve a kontinenselső Norvégia, Angola, Koreai Köztársaság és Brazília.

A III. CSOPORT PROGRAMJA:

március 28., péntek: Magyarország-Kongó, Franciaország-Japán
március 29., szombat: Japán-Kongó, Franciaország-Magyarország
március 30., vasárnap: Japán-Magyarország, Kongó-Franciaország
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik