Ma eldőlhet, ki követi Németh Andrást a kapitányi poszton

Vágólapra másolva!
2008.01.31. 09:28
Ha minden igaz, ma kiderül, ki lesz Németh András, a váratlanul távozó szövetségi kapitány utódja. Bár a szövetség vezérkara január 9-én megerősítette pozíciójában Németh Andrást, a női válogatott szövetségi kapitányát, a szakember 13 nappal később bejelentette: távozik posztjáról. Utódját ma az MKSZ rendkívüli elnökségi ülésén nevezik ki.
Új szakvezető érkezik a női válogatotthoz
Új szakvezető érkezik a női válogatotthoz
Meggyesi Bálint
Új szakvezető érkezik a női válogatotthoz
Új szakvezető érkezik a női válogatotthoz
Új szakvezető érkezik a női válogatotthoz
Meggyesi Bálint
Új szakvezető érkezik a női válogatotthoz

Németh András lemondása óta folyik a találgatás, ki irányítja a decemberi franciaországi vb-t a csalódást keltő nyolcadik helyen záró magyar női válogatottat a márciusi olimpiai kvalifikációs tornán, illetve a remélt siker esetén a pekingi ötkarikás játékokon.

Felröppent több olyan szakember neve is, akik jelenleg is a honi élvonalban dolgoznak, ám a Magyar Kézilabda-szövetségben egyértelmű volt az álláspont: nem akarnak kettős funkciót ellátó szövetségi kapitányt, azaz a jelöltek egy része ki is esett. Ezután az MKSZ első embere „körül is írta” a jelöltet, amikor úgy fogalmazott, hogy egy magyar kézilabdában dolgozó, csapathoz nem kötődő szakember az első számú jelölt a posztra.

A „személyleírás” tökéletesen illik a jelenleg a szövetség szakmai igazgatójaként dolgozó Hajdu Jánosra. Bonyolította viszont a helyzetet, hogy a szakmai igazgató Németh András bejelentésének idején Norvégiában tartózkodott a férfi Európa-bajnokság magyar delegációjának vezetőjeként.

Időközben felvetődött Marczinka Zoltán neve is – a sportág egyik legelismertebb elméleti szakembere korábban már dolgozott a magyar női válogatott edzőjeként mint Mocsai Lajos segítője. Újabb jelöltként került a képbe az egykori világválogatott Éles József, aki váratlanul bejelentette, hogy hazatér Svájcból, ahol egy első osztályú csapat kispadjáról állt fel a szezon kellős közepén.

Marczinkát valószínűleg ezúttal is mint a leendő szövetségi kapitány segítőjét alkalmaznák, azaz a jelek szerint Hajdu János és Éles József közül kerülhet ki a női válogatott új trénere. Bármelyikük is legyen azonban a befutó, az biztos, hogy nem csak egyszerűen szakmai feladatot kell ellátnia. A legsürgősebb teendő a Franciaországban megtépázott csapategység helyreállítása lesz, mert a jó erőkből álló magyar válogatott csak akkor vívhatja meg sikerrel a selejtezőt, majd az olimpiát, ha megszűnnek a játékosok közötti feszültségek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik