Csoportrangadó: a románok elleni meccs sok mindenről dönthet

Vágólapra másolva!
2007.12.09. 12:03
A magyar női kézilabda válogatott a legutóbbi vb ezüstérmese, Románia válogatottja ellen folytatja középdöntőbeli szereplését a franciaországi Dijonban, a 18. női kézilabda világbajnokságon. Egy esetleges győzelemmel a csoportelsőség is elérhető közelségbe kerülne Németh András tanítványai számára, míg vereség esetén a harmadik helynek van realitása. A találkozó 16 óra 30 perckor kezdődik. A továbbjutás már szinte zsebben van: ha a spanyolok vasárnap a dél-koreaiaktól is kikapnak, akkor a magyarok a hátralévő mérkőzéseiktől függetlenül bekerülnek a negyeddöntőbe.
Reméljük, még sokszor láthatjuk ilyen felhőtlenül örülni a magyar lányokat a tornán
Reméljük, még sokszor láthatjuk ilyen felhőtlenül örülni a magyar lányokat a tornán
Reméljük, még sokszor láthatjuk ilyen felhőtlenül örülni a magyar lányokat a tornán
Reméljük, még sokszor láthatjuk ilyen felhőtlenül örülni a magyar lányokat a tornán

A magyarok a továbbjutás küszöbén vannak a középdöntőben, fontos lenne azonban az első két hely valamelyikén végezni, hiszen ebben az esetben valószínűleg elkerülnék a bivalyerős norvégokat és a címvédő oroszokat. Ehhez nyerni kell a románok ellen...

A szombati Németország elleni rangadón kiderült, milyen jól jött a pénteki szünnap a magyar lányoknak, akik a vb-aranyra törő németek elleni csata előtt feltöltődhettek – és felejthettek. A mieink játéka ugyanis szombatig egyszer sem volt végig gördülékeny, pedig ezt korábban megszokhattuk Németh András csapatától.

A lengyelek ellen volt egy jó negyedóránk, a németek ellen viszont már a meccs nagy részében jól működött a gépezet.

Fájdalom, a végén most is komoly hullámvölgybe kerültünk, a második félidő hajrájában ötgólos előnyt cseréltünk kétgólos hátrányra, és még a döntetlenért vért kellett izzadni.

A már a legjobb nyolc között lévő Románia válogatottja ellen azonban már jó lenne elkerülni a rövidzárlatot, amelyre Ferling váratlan betörései, és Görbicz kreativitása lehet az ellenszer. A kettős cserékre is jobban oda kell figyelni, ezek is okolhatóak a játék akadozásáért.

Optimizmusra adhat okot, hogy, ha így folytatják, igazi tornacsapattá válhatnak a magyarok, hiszen az eddigiek alapján minél nehezebb ellenféllel állnak szemben, annál jobb teljesítménnyel rukkolnak elő.

A két csapat statisztikáit böngészve szembetűnő, hogy széljátékban és a gyors indítások terén sokkal jobbak keleti szomszédaink. A távoli átlövésekkel azonban jól állunk, 71 próbálkozásunkból 43 akadt be. Azzal együtt, hogy Mehlmann Ibolya és Tóth Tímea még messze nem lendült topformába a viadalon.

A rivális román nemzeti csapatban pályára lép a győri légiós Aurelia Bradeanu is. Az Audi ETO sztárja társaival együtt nagyon készül a presztízscsatára, s elárulta: nem tudja elképzelni, hogy ne ők nyerjenek.

Eleinte sehogy sem akart összeállni a játékunk, ezért, főleg Kína ellen, szenvedtünk a csoportmérkőzéseken. Nyilván nekünk sem tett jót, hogy kevés időnk volt a felkészülésre, de szerencsére egyre jobb a védekezésünk, és ezáltal eredményesebbek vagyunk – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Aurelia Bradeanu.

A román klasszis erősnek minősítette a magyar válogatottat, de leszögezte, semmi jóra ne számítsanak a magyar lányok a csoportrangadón.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik