Örömkézilabdával máris nyolcaddöntős a Tisza-parti bajnokcsapat

Vágólapra másolva!
2007.11.11. 19:03
A férfi kézilabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben negyedik találkozóját is megnyerte a Pick Szeged, így a hátralévő két forduló eredményétől függetlenül, lélekben és fejben legalábbis, máris készülhet a nyolcaddöntőbeli folytatásra. A magyar bajnoki címvédő a bosnyák Bosna Szarajevo otthonában nyert sima mérkőzésen 13 góllal.
Mirkó István (archív)
Mirkó István (archív)

A szegedi mérkőzésen tizenöt góllal, 39-24-re nyert a Pick a Bosna ellen, így a kvázi visszavágón valóban meglepetés lett volna, ha a Tisza-partiak nem gyűjtik be újabb, a csoportkörben negyedik sikerüket, amellyel máris biztosíthatták volna helyüket a legjobb tizenhat között.

Ennek megfelelően indult, majd folytatódott is a mérkőzés, hiszen amíg a szegediek támadásban nem ismertek ellenállást és szép gólokkal borzolták a hazai idegeket, addig a bosnyákok nem igazán tudták feltörni a keményen záró ellenfél védelmét.

És ha nagyritkán mégis összejött és kapuralövéssel zárták az akciót, akkor a kapuban még mindig ott tornyosult Puljezevics Nenad. A szegedi kedvenc ezúttal is bombaformában védett, leginkább neki volt köszönhető, hogy a hazaiak az első félidőben mindössze nyolc gólt tudtak dobni. Lövési hatékonyságuk 28 százalékos volt, a szegedi hálóőr két büntetőt is megfogott. Persze, ehhez a teljesítményhez kellett egy kiválóan védekező fal is, de a társak támadásban sem igen takarékoskodtak.

A második félidőben sem vett vissza a tempóból a nagy kedvvel játszó, örömkézilabdát bemutató Szeged, amely másodpercnyi kétséget hagyott afelől, jobb csapat ellenfelénél és még ilyen különbséggel is megérdemelt a vezetése.

A szegedi védelem azonban ekkor már kicsit kihagyott - mármint önmagához képest -, így a második félidő kiegyenlített játékot hozott, de azért azt a felvonást is megnyerték a vendégek (18-16).

A Pick eddig hibátlan teljesítményének értékét tovább növeli, hogy négy győzelmük közül hármat idegenben arattak. A folytatásban Szegedre látogat a szlovén Velenje és a fehérorosz Breszt.

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, H CSOPORT, 4. FORDULÓ:

BOSNA SZARAJEVO (BOSNYÁK)–PICK-SZEGED 24–37 (8–19)
Sarajevo, 1500 néző. V.: Korresz, Migasz (görögök)
SZARAJEVO: Sabanovic - Jaskic 2, Aniszimov 2, Harmandic 4, TOROMANOVIC 5 (3), Divkovic, Kapiszoda 2. Csere: Grahovac (kapus), Jonovszki 2, Veszelinovics, Kratovic 3, Stefanovic 3, Jamic 1. Edző: Jovan Elezovics
SZEGED: PULJEZEVICS - GHIONEA 6, Djurkovics 1, Herbert 1, ZVIZEJ 7, OSZMAJICS 5, ANDJELKOVICS 4. Csere: MARJANAC (kapus), Vadkerti 1, Krivokapics 4 (2), Petrea 3, Bajusz 4, Bendó, Stamate 1. Edző: Vladan Matics
Az eredmény alakulása: 5. p.: 2–2. 13. p.: 3–8. 20.p.: 6–12. 24. p.: 7–16. 37. p.: 9–22. 43. p.: 12–27.
Kiállítások: 10, ill. 16 perc
Hétméteresek: 7/3, ill. 3/2
Mestermérleg
Jovan Elezovics: Sajnos gödörben van a csapat, mellé még Kapiszoda és Martinovic is sérült. Az előbbi azért a pályán volt. Jobb volt a Pick.
Vladan Matics: Amikor megnyugodott a csapat, és a hatodik perctől átvettük a vezetést, már én sem izgultam. A megbeszéltek szerint küzdött mindenki.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik