Négy góllal nyerte a rangadót Mocsai Lajos hibátlan csapata

Vágólapra másolva!
2007.09.20. 20:53
Őrzi hibátlan mérlegét az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság, a Budapest Bank liga alapszakaszának B csoportjában az előző kiírás ezüstérmese, az MKB Veszprém, amely hazai pályán négy góllal nyerte meg a Dunaferr elleni rangadót az ötödik fordulóból előrehozott összecsapáson.
Négy góllal nyerte a dunaújvárosiak elleni rangadót hazai pályán a Veszprém
Meggyesi Bálint
Négy góllal nyerte a dunaújvárosiak elleni rangadót hazai pályán a Veszprém
Négy góllal nyerte a dunaújvárosiak elleni rangadót hazai pályán a Veszprém
Meggyesi Bálint
Négy góllal nyerte a dunaújvárosiak elleni rangadót hazai pályán a Veszprém

Az újvárosiak Zubai Gábor és Sztalniszlav Tutics irányításával bátran és látványosan kezdtek, a félidő derekáig többször vezettek. A hazaiak rendkívül szigorú belső védekező hármasa (Ilyés Ferenc, Gál Gyula, Jevgenyij Lusnyikov) azonban egyre hatékonyabban szűrte meg a Dunaferr akcióit. A támadások befejezésével azonban gondban volt az MKB, amely így is tartotta egy-két gólos előnyét.

Át kellett szerveznie Mocsai Lajosnak együttese védekezését, amikor Lusnyikov piros lapot kapott a Nagy Kornél elleni szándékos és durva szabálytalanságért. Az orosz védekezőspecialista helyére álló Pérez Carlos aztán támadásban is megmutatta klasszisát, sorozatban lőtte a gólokat.

Mellette Marko Vujin és Iváncsik Tamás is gyakran talált rést az újvárosi védőfalon (16–10).

A Veszprém nagyobb tudása és rutinja akkor érvényesült különösen, amikor a Dunaferrből piros lappal kiállították Rosta Miklóst, a védekezés kulcsemberét, aki nyakon ütötte Pérezt.

Már eldőlni látszott a csata 19–12-nél, ám a veszprémiek könnyelmű és eredménytelen támadásai után remekül kontráztak a vendégek, akiknél Törő Szabolcs, és Grebenár Gábor volt a vezéregyéniség (22–19).

A hajrában is csak annyit adott ki magából az MKB, amennyi a biztos győzelemhez feltétlenül kellett. A jövő héten a szlovén Celje lesz a veszprémiek vendége, és a BL-nyitányon a sikerhez a csütörtökinél sokkal jobb teljesítmény kell.

A Veszprém negyedik mérkőzését is megnyerte a B csoportban, ahol pontveszteség nélkül áll az első helyen. A Dunaferr három győzelmét követően első vereségét szenvedte el.

BUDAPEST BANK FÉRFILIGA, 5. FORDULÓ:

MKB VESZPRÉM KC- DUNAFERR SE 29–25 (17–11)
Veszprém, 1800 néző, V: Bonifert, Oláh
VESZPRÉM: Tatai - IVÁNCSIK T. 8 (1), Gál 1, Ilyés 2, Lusnyikov 1, Sesun 1, Iváncsik G. 5 (2). CSERE: Tóth (kapus), VUJIN 5, Eklemovics, PÉREZ 5, Cosma, Markovics 1. Edző: Mocsai Lajos
DUNAFERR SE: STOCHL - Dukics 1, Szalafai, Zubai G. 1, Zubai Sz. 1, Nagy 2, TÖRŐ 9 (4). CSERE: Mikler (kapus), KEMÉNY, Rosta, Tutic 2, GEREBENÁR 9, Tóth. Edző: Kiss Szilárd
Az eredmény alakulása: 5. p.: 3–2. 7. p.: 3–5. 11. p.: 6–5. 15. p.: 7–7. 17. p.: 9–7. 19. p.: 9–9. 24. p.: 13–9. 35. p.: 19–13. 41. p.: 20–17. 46. p.: 24–19. 54. p.: 28–22.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG
MOCSAI LAJOS: Az elején elfogódottan játszottunk, a folytatásban azonban biztosan tartottuk előnyünket. Együttesem játékán meglátszott, hogy influenzajárvány tombolt a héten a keretben.
KISS SZILÁRD: Nagy küzdelemre késztettük a Veszprémet, amely ma ennyivel jobb volt. Végig becsülettel harcoltunk, hét gólos hátrányban sem roppantunk össze.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik