A Dunaferr legyőzte a Debrecent, Angyalföldön nyert a Győr

Vágólapra másolva!
2007.09.14. 20:54
Az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság negyedik fordulójában rangadót nyert hazai pályán a Dunaferr, amely egy góllal bizonyult jobbnak a szezonban első vereségét elszenvedő Debrecennél. Az újvárosi gárda sikerében döntő érdemeket szerzett a találkozón tizenöt gólt szerző Mörtel Renáta.
Borbás Rita három góllal járult hozzá az újvárosiak sikeréhez
Borbás Rita három góllal járult hozzá az újvárosiak sikeréhez
Borbás Rita három góllal járult hozzá az újvárosiak sikeréhez
Borbás Rita három góllal járult hozzá az újvárosiak sikeréhez
Mörtel Renáta a biztoskező ítéletvégrehajtó
Mörtel Renáta a biztoskező ítéletvégrehajtó
A mérkőzés nyitánya a vendégeké volt, aki az elején kétgólos előnyre is szert tettek, de a felvonás közepére már ugyanekkora hátrányba kerültek, miután a hazaiak kivágtak egy 4-0-s periódust.
Nem tört meg ettől a rutinos játékosok sorát felvonultató Debrecen, amelynek ismét sikerült visszavennie a vezetést.
Az első játékrész hajrája azonban a hazaiaké volt, akik így egygólos előnnyel vonulhattak pihenőre.
A második felvonás elején három góllal is elhúztak az újvárosiak, de a vendégek nagy küzdelemben egyenlíteni tudtak.
A hajrához érve a Debrecen megint elengedte hárommal a hazaiakat, de a végére már nem jött össze a hajdúságiaknak az ismételt egyenlítést, győzött a Dunaferr.

A mérkőzést nem kis részben Mörtel Renáta higgadtsága döntötte el, aki mind a nyolc, csapata számára megítélt büntetőt értékesíteni tudta.

Ellenben a vendégekkel, akik kétszer is hetest hibáztak: ha csak azokat értékesítik, akkor győztesen távoznak és nem vesztik el veretlenségüket.

Az újvárosiak előbb idegenben a Békéscsabát, majd hazai pályán a Cornexit verték egy-egy góllal a bajnokságban, hogy a harmadik fordulóban Győrben kapjanak ki öt találattal.

Negyedik összecsapásukon most a harmadik sikerüket aratták, amelyen ismételten csak egy gól döntött a javukra.

A Debrecen a Hódmezővásárhelyet és a Vácot hazai pályán, míg a Kiskunhalast idegenben verte, most viszont a hajdúságiak elszenvedték első vereségüket. A vendégcsapatban kezdőként lépett pályára a Dunaferr volt válogatott szélsője, Nagy Ivett, aki nem szerzett gólt volt csapata ellen.

A debreceniek vereségét követően immár az elsőszámú bajnokesélyes Győr a női élvonal egyetlen, még veretlen gárdája. A Rába-partiak ezúttal Angyalföldön gyűjtötték be a győzelemért járó bajnoki pontokat: a szünetben már négy góllal vezettek a vendégek, a vége pedig közte tíz lett.

Pedig a Vasas ígéretesen kezdett: az ötödik percben még 2-1-re vezetett, de aztán beindult a vendégek hengere, hat perccel később már ők vezettek 7-2-re és utána nem is volt megállás.

A vendégcsapatban Bradeanu és Görbicz is nyolc-nyolc gólt szerzett, de Mraviková is hétig jutott. A hazai csapatban egyedül a hét gólt szerző Balog tartott lépést velük.

A Vasas így viszont továbbra is pont nélkül áll a tabellán.

NB I, NŐK, 4. FORDULÓ:

DUNAFERR NK - DVSC AQUATICUM 32–31 (13–12)
Dunaújváros, 1000 néző. V: Herczeg, Südi
DUNAFERR: Knezovics - Lovász 2, Pigniczki 1, FERLING 5, Borbás 3, MÖRTEL 15 (8), VINCZE 3. Csere: Ungureanu, Hoffmann (kapusok), Laluska, Gáspár, SOPRONYI 3, Balogh, Berta
DEBRECEN: Triffa - Micsics 3, Latakaite 3, NIKOLICS 5, SZŰCS 6, ORBÁN 5 (1), Nagy I. Csere: Vorozscova (kapus), Stuparicova 4, Benyáts 4 (3), Szabó V. 1
Az eredmény alakulása: 6. p.: 2–4. 15. p.: 6–4. 22. p.: 7–8. 37. p.: 18–15. 44. p.: 22–22. 50. p.: 28–25
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 8/8, ill. 6/4

VASAS - GYŐRI AUDI ETO KC 23-33 (10-14)
Fáy u., 300 néző. V: Medve, Tóth I.
VASAS: Guiu – Sterbik 1, NAGY K. 6, Kupricenkova 1, Gaál 2, Pollakova 1, Balog 7 (2). Csere: Tóth Zs. (kapus), Szalontai, Szeberényi 2, KOLOS 3.
GYŐR: HERR – MRAVIKOVÁ 7, Hornyák 2, Spiridon 2, TOMORI 3, BRADEANU 8, Vérten 2. Csere: Pálinger (kapus), GÖRBICZ 8 (2), Temes, Djokic 1.
Az eredmény alakulása: 5. p.: 2–1. 11. p.: 2–7. 20. p.: 7–10. 35. p.: 11–17. 47. p.: 19–22. 53. p.: 19–27
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik