Kézilabda, férfi BL: a Barcelona kettős győzelemmel csoportkörös

Vágólapra másolva!
2007.09.06. 17:48
A férfi kézilabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, a Bajnokok Ligájában sikerrel vette a selejtezőbeli akadályt az FC Barcelona, így a katalánok bejutottak a csoportkörbe.
A párharc első, hétvégi összecsapásán a Nagy Lászlót is a soraiban tudó Barcelona idegenben tudott győzni két góllal, így a visszavágóra kevés esélyt adott az életben maradásra riválisának.

A papírforma barcelonai visszavágón sem borult: 20-18-s félidőt követően 37-28-ra nyertek a házigazdák. A világválogatott magyar légiós, Nagy László, ahogyan az első összecsapáson, így a második mérkőzésen is öt gólt szerzett. Igaz, ezúttal nem állították ki, míg Portugáliában két kétperces büntetést is összeszedett.

A katalánok, aki csak visszalépéseknek köszönhetően, külön EHF-engedéllyel állhattak rajthoz a sorozatban az A csoportba nyertek besorolást a US Ivry Handball (francia), a Lukoil-Dinamo Asztrahány (orosz) és a HC Banik OKD Karvina (cseh) társaságában.

A vesztes Braga az EHF-kupában folytathatja nemzetközi kupaszereplését, ellenfele a 2. fordulóban a Maccabi Rishon Le Zion (izraeli) lesz.

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, SELEJTEZŐ:
ABC de Braga-Andebol SAD (portugál) FC Barcelona (spanyol) 26-28 28-37 54-65
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik