Drámai végjáték és trónfosztás a Népligetben, bajnok a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2007.05.27. 14:46
A női kézilabda bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában, ott is a végjátékban dőlt el az aranyérem sorsa. A Budapest Bank-FTC hihetetlen izgalmak közepette, egyetlen találattal múlta felül a Győri Audi ETO KC-t. Bár a második félidő elején tetemes hátrányba került, a hajrában a padlóról felállva fordított a fővárosi alakulat.
Hihetetlen izgalmak és drámai végjáték után bajnok a Ferencváros
Hihetetlen izgalmak és drámai végjáték után bajnok a Ferencváros
Hihetetlen izgalmak és drámai végjáték után bajnok a Ferencváros
Hihetetlen izgalmak és drámai végjáték után bajnok a Ferencváros

Az aranycsata előtt a Ferencváros elnöke Dámosy Zsolt búcsúztatta a távozó Németh András vezetőedzőt, valamint a trénerhez hasonlóan a Hypo Niederösterreichhez tartó csapat kiválóságait, Kirsner Erikát és Tóth Tímeát.

A találkozó első góljáig mindössze 22 másodpercet kellett várni, ekkor Görbicz Anita lendületből érkezve, a kapu bal alsó sarkába vágta a labdát. Alig egy perccel később ismét a győri irányító volt eredményes, hétméterest követően járt túl Pastrovics Melinda eszén (0-2).

Ezt követően azonban lendületbe jött a fővárosi együttes, a 7. percben Szamoránsky Piroska gólja után már 5-3 állt az eredményjelzőn. Két minutummal később azonban már egyenlő volt az állás, Kovacsicz Mónika emberhátrányban egyenlített a jobbszélről (5-5).

A 11. percben Vérten Orsolya szorításában Szucsánszki Zita került a földre, a játékvezető büntetőt ítélt. Bár Herr Orsolya érezte az irányt, Tóth Tímea erős, jól helyezett lövése utat talált a jobb alsó sarokba (7-6).

A félidő derekán a dinamikusan játszó, váratlan ritmusváltásokkal operáló Rába-partiak két góllal álltak jobban (7-9), Németh András a hazaiak mestere pedig felbőszítette magát a bírói ítéleteken, majd hevesen reklamált. A játékvezető sárga lappal „jutalmazta” a mester dühkitörését, aki gúnyos tapssal „felelt”.

A 21. percben a győri cserekapus, a román Stancuta Guiu kimozdult a kapujából, hogy megakadályozza az ellenfél gyors leindítását, ám olyannyira kint állt, hogy a szemfüles Katerina Mravikova gondolt egyet, majd még saját térfeléről kapura lőtt, a román hálóőr pedig hiába igyekezett vissza, a labda a kapuba vágódott. Ezzel hosszú idő után újra a Fradinál volt az előny (13-12).

Az első félidőben mindkét csapat gőzerővel támadott és szellősen védekezett, ennek eredményeképpen 30 perc alatt 35 gól született, a szünetben a Győr vezetett eggyel (17-18).

A térfélcsere után hol döntetlen volt az állás, hol pedig a vendégek jártak előrébb. Húsz perccel a vége előtt 23-26 állt a táblán.

Ezt követően elveszítette a fonalat az FTC, a rivális hullámvölgyéből pedig komolyabb előnyt kovácsolt az ETO, a 43. percben négy góllal vezetett (25-29).

A hajrában ledolgozta hátrányát a Ferencváros, négy és fél perccel a vége előtt Szucsánszki Zita egyenlített (34-34). Róth Kálmán időt kért. Görbicz Anita Bojana Radulovics átadása után bevágta 13. gólját, a találatot azonban érvénytelenítették.

Negyven másodperccel a vége előtt eldőlni látszott az aranycsata, ugyanis Bojana Radulovics eladta a labdát, Mramikova pedig könyörtelenül értékesítette a ziccert (37-35).

A döntetlen győri címvédést jelentett volna, Görbicz büntetőjével egyre csökkent a hátrány, majd az utolsó másodpercben Ana Djokics lövése a kapufáról kifelé pattant. Belülvédekezés ide, vagy oda, a játékvezető nem ítélt büntetőt. Az aranyérem sorsa az utolsó másodpercben dőlt el, bajnok a Ferencváros.

NŐI KÉZILABDA NB I, RÁJÁTSZÁS AZ 1-4. HELYÉRT

6. FORDULÓ
Budapest Bank-FTC - Győri Audi ETO KC 37-36 (17-18)
Gólszerző: Mravikova 9, Tóth 7, Németh 6, Szucsánszki 5, Uhrakova, Kirsner 4-4, Szamoránsky P., Zácsik 1-1, illetve Görbicz 13, Kovacsicz 7, Bradeanu 6, Dokic 3, Vérten, Juhász, Hornyák 2-2, Gogirla 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik