Hiába küzdött a Dunaferr, tizenhetedszer is kupagyőztes a Veszprém

Vágólapra másolva!
2007.04.15. 14:06
A bajnoki címvédő MKB veszprém férfi kézilabdacsapata fennállása során tizenhetedszer emelhette magasba a Magyar Kupát, miután a sorozat vasárnapi, balatonfüredi fináléjában három góllal legyőzte a remekül helyt álló Dunaferr gárdáját. Gál Gyula hét találattal segítette győzelemhez Zdravko Zovko együttesét, a mezőny legeredményesebb játékosa Iváncsik Tamás volt, aki kilenc gólt lőtt.
Gál Gyula hétszer volt eredményes, vezérletével kupagyúztes az MKB Veszprém
NS-Archív
Gál Gyula hétszer volt eredményes, vezérletével kupagyúztes az MKB Veszprém
Gál Gyula hétszer volt eredményes, vezérletével kupagyúztes az MKB Veszprém
NS-Archív
Gál Gyula hétszer volt eredményes, vezérletével kupagyúztes az MKB Veszprém

Iváncsik Tamás kilenc gólig jutott
NS-Archív
Iváncsik Tamás kilenc gólig jutott
Tavaly az ősi rivális Pick Szegedtől vereséget szenvedett Zdravko Zovko legénysége a pécsi kupafináléban, vasárnap koradélután a magyar bajnok újra – tizenkilencedik döntőjében - a trófeáért szállt harcba. Ehhez azonban a Dunaferrnek is volt egy-két szava, amely a tíz góllal győzött a Tatabánya elleni, szombati elődöntőben.

Jobban kezdett a Veszprém, a 4. percben Gál Gyula szabadult meg az őrzőjétől, befordult, majd higgadtan értékesítette a lehetőséget. Ezzel a találattal pedig kettővel vezetett az MKB (4-2). A Dunaferr nem hagyta ellépni a jóval esélyesebb riválist, sőt a 8. perc elején Zubai gólja után már az újvárosiaknál volt az előny (5-6).

A lendületes, kiegyensúlyozott csatában, lüktető játék mellett peregtek a percek, a félidő derekán Perez remekbe szabott átlövésgólja után 10-9-re vezetett az MKB, ám az újvárosi válasz nem sokat váratott magára, Iváncsik Tamás hétméteresből egyenlített.

A játékrész hajrájában is felváltva estek a gólok, hol döntetlen volt az állás, hol pedig valamelyik fél állt jobban egyetlen góllal. Iváncsik Tamás előbb labdát szerzett, majd értékesítette a ziccert, az újvárosi jobbszélső ötödik góljával a 28. percben 17-17 állt az eredményjelzőn.

A térfélcsere után kapkodva, dekoncentráltan kézilabdázott a Dunaferr, a 34. percben Gulyás Péter találata után hosszú idő után két gól volt a differencia (21-19), fél perccel később pedig Pásztor István is eredményes volt, Imre Vilmos rögvest időt kért.

Az újvárosiak első második félidei találatára hét és fél percet kellett várni, Iváncsik Tamás hetedik lövéséből hetedik gólját szerezte (23-20). Bánhatta a Dunaferr, hogy elszúrta a második félidő elejét, hiszen remekül hajrázott, de az idő rövidsége miatt, egyenlíteni már nem tudott.

A két csapat bajnoki mérkőzésein a Dunaferr ereje elfogyott a hajrára, ezúttal bírták szuflával az újvárosiak. Hiába küzdöttek Zubaiék, az MKB Veszprém fennállása során tizenhetedszer is magasba emelhette a Magyar Kupát.

FÉRFI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
MKB Veszprém – Dunaferr 34-31 (19-19)
Gólszerzők: Gál 7, Perez, Lazarov, Eklemovic 6-6, Gulyás, Pásztor 3-3, Putics 2, Cosma, illetve Iváncsik 9, Törő 6, Császár, Nagy K., Zubai 4-4, Grebenár 3, Djukic
BRONZMÉRKŐZÉS
PLER-Airport - Tatabánya-Carbonex 29-23 (13-12)
A NÉGYES DÖNTŐ VÉGEREDMÉNYE:
1. MKB Veszprém
2. Dunaferr
3. PLER-Airport
4. Tatabánya
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik