Görbiczék kettős győzelemmel jutottak a Bajnokok Ligája elődöntőjébe

GYÖNGYÖSI BALÁZSGYÖNGYÖSI BALÁZS
Vágólapra másolva!
2007.03.25. 17:48
A hazai környezetben aratott hatgólos siker után a Győri Audi ETO KC a norvégiai visszavágón is két vállra fektette a Larvikot, a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Ezzel a sikerrel a győri lányok történelmi tettet hajtottak végre, hiszen a klub fennállása során először BL-elődöntős a Rába-parti csapat.
Görbicz Anitáék történeélmi tette: négy közé jutott a Győri ETO
Görbicz Anitáék történeélmi tette: négy közé jutott a Győri ETO
Görbicz Anitáék történeélmi tette: négy közé jutott a Győri ETO
Görbicz Anitáék történeélmi tette: négy közé jutott a Győri ETO

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

NEGYEDDÖNTŐ VISSZAVÁGÓ:
LARVIK HK (norvég) - GYŐRI AUDI ETO KC 23–27 (12–14)
Larvik, 2500 néző, V: Brunovsky, Canda (szlovákok)
LARVIK: Rantala – FLAATNES 5, RIEGELHUTH 9 (3), Breivang 1, Hilmo 1, Kristiansen 2, Johansen. Csere: Breistöl 1, Heieraas 2, Björndalen 2, Stange.
GYŐR: HERR O. – Bódi 3, BRADEANU 7, GÖRBICZ 7 (6), SPIRIDON 2, Hornyák 1, VÉRTEN 2. Csere: Guiu (kapus), Radulovics 1, Djokics 1, Drávai, Gogirla 2, Kovacsicz, Temes 1.
Az eredmény alakulása: 4. p.: 2–2. 7. p.: 2–5. 15. p.: 4–10. 21. p.: 7–12. 23. p.: 9–12. 26. p.: 10–14. 37. p.: 12–18. 44. p.: 14–21. 49. p.: 15–22. 52. p.: 18–24
Kiállítások: 4, ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 6/6
Továbbjutott: Győr (55–45)

Hatgólos előny birtokában, kedvező helyzetből várta a norvégiai visszavágót Róth Kálmán csapata, ennek ellenére koránt sem volt lefutott a párharc a larviki összecsapás előtt.

Az 5. percben Görbicz Anita önmaga és csapata harmadik gólját szerezte, ezzel pedig a győri alakulat állt jobban (2-3). Négy perccel később Hornyák Ágnes találatával már három, összesítésben pedig kilenc gól volt a magyar bajnokcsapat előnye.

Ezután Aurelia Bradeanu percei következtek, a román átlövő négy remekbe szabott távoli kísérletével szemben is tehetetlen volt Rantala, a Larvik kapusa (4-10). A győrieknek negyedórára volt szükségük ahhoz, hogy megduplázzák a Rába partján kiharcolt előnyt.

A látogatók tovább sziporkáztak, a Larvik védőmunkája kevésnek bizonyult a pontosan végigjátszott győri figurák ellen. A játékrész hajrájában mégis lábra kapott a házigazda, Herr Orsolya bravúrjaira is szükség volt ahhoz, hogy a szünetben két gól megmaradjon a győri előnyből.

A térfélcserét követően a győriek szája íze szerint folytatódott a találkozó, erről árulkodott többek között az is, hogy a 39. percben 13-18 állt az eredményjelzőn.

A második félidő derekán Bódi Bernadett góljával minden addiginál nagyobb előnnyel vezetett az ETO, a 21 esztendős jobbszélső találata hétgólos differenciát eredményezett (14-21).

A Győr teljesítményét ezen a mérkőzésen egyáltalán nem érhette kritika, Róth Kálmán tanítványai védekezésben és támadásban is klasszisokkal felülmúlták a norvég bajnokot.

Az ETO-n kívül az osztrák Hypo Niederösterreich, a dán Slagelse és az orosz Lada Toljatti jutott a négy közé, az elődöntő párosításáról a keddi sorsolás dönt Bécsben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik