Hibátlan maradt a bajnok, Perics az első félidőben parádézott

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2007.03.08. 19:04
A bajnoki címvédő MKB Veszprém együttese hazai pályán három góllal verte a Dunaferr gárdáját az élvonalbeli kézilabda-bajnokság, a Budapest Bank liga alapszakaszának 17. fordulójában. Az éllovas veszprémiek változatlanul pontveszteség nélkül állnak a tabella élén, a harmadik helyen álló dunaújvárosiak a harmadik vereségüket szenvedték el.
Iváncsik Tamás (balra) a vendégek, Perics (jobbra) a hazaiak legjobbja volt
Mirkó István
Iváncsik Tamás (balra) a vendégek, Perics (jobbra) a hazaiak legjobbja volt
Iváncsik Tamás (balra) a vendégek, Perics (jobbra) a hazaiak legjobbja volt
Mirkó István
Iváncsik Tamás (balra) a vendégek, Perics (jobbra) a hazaiak legjobbja volt

BUDAPEST BANK FÉRFILIGA, ALAPSZAKASZ 17. FORDULÓ:

MKB VESZPRÉM KC - DUNAFERR SE 33–30 (18–11)
Veszprém, 2500 néző. V: Herczeg, Südi
VESZPRÉM: PERICS – Gulyás 2, LAZAROV 7 (1), Eklemovics 2, Gál 2, PÉREZ 6, Pásztor 2. Csere: Tatai (kapus), Lusnyikov, PUTICS 6, Cozma 3, Vujin 1, Iváncsik G. 2. Edző: Zdravko Zovko
DUNAFERR: Stochl - IVÁNCSIK T. 11 (6), Zubai Sz. 2, NAGY 1, KUKUCKA 5, CSÁSZÁR 6, Törő. Csere: Grebenár, Rosta 1, Djukics 4, Zubai G. Edző: Imre Vilmos
Az eredmény alakulása: 6. p.: 3–2. 8. p.: 4–4. 10. p.: 6–4. 15. p.: 8–7. 19. p.: 13–7. 24. p.: 16–7. 35. p.: 18–15. 43. p.: 24–19. 49. p.: 28–23. 53. p.: 31–27. 59. p.: 32–29
Kiállítások: 8, ill. 14 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 9/6

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfi kézilabda-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Nagyon egyértelmű játékot hozott az első félidő, a szünetre a Veszprém hétgólos előnyre tett szert.

Hazai támadással indult a mérkőzés, de a beálló helyére befutó szélső, Gulyás kezéből kiperdült a labda 1:20-nál, így a vendégeké volt az első gól: Iváncsik Tamás a szélről kanyarodott fel és fejezte be eredményesen az akciót.

A két csapat nyitottabb védekezése az elején a hazaiaknak ízlett jobban, hiszen előnyt sikerült szerezniük. A vendégek azonban, elsősorban a nagy kedvvel játszó Iváncsik Tamásnak köszönhetően belátható távolságon belül maradtak.

A fordulat a játékrész közepén következett be: Zubai alighogy visszajött egy kiállításból, máris kapta a következőt, míg a veszprémi kapuban Perics elkapta a fonalat: védett két büntetőt, ziccert, átlövést, mindent.

Így lett 8-7-s veszprémi vezetésből 16-7-s! A szünethez közeledve aztán Iváncsik Tamás szélről átejtett, majd’ a 29. perc elején Császár is meglőtte az első gólját.

Eredményesen tartotta a hazai védelem a vendégek kulcsembereit - Császár 2, Kukucka, Nagy Kornél és Zubai 1-1 gólt lőtt -, a két kapus között pedig klassziskülönbség volt. Perics nagyszerű napot fogott ki, Stochl viszont nem találkozott a labdával.

A második felvonás elejére igencsak összekapta magát az újvárosi együttes és a veszett fejsze nyele után kapott. Nem is eredménytelenül…

Császár végre a tőle elvárt eredményességgel használta ki a lehetőségeit, három gólra megközelítette ellenfelét a vendégcsapat, de akár minimális is lehetett volna a különbség, ha Törő két ziccerét nem védi Perics.

A második felvonásban 4:18-nál esett az első veszprémi gól, majd kevéssel később Putics ötgólosra növelte a hazai előnyt. A fiatal átlövő a folytatásban is bátran lőtt, majd az első félidőt kihagyó Iváncsik Gergő is megvillant néhányszor.

A találkozó hátralévő része kiegyenlített játékot hozott, amelyben a Veszprém biztosan tartotta megnyugtató előnyét, amelyre a végére három maradt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik