Sterbik Árpád önkritikus, de a sebek nyalogatására nincs ideje

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.03.05. 17:03
A spanyol kézilabda-szurkolókat megdöbbentette, hogy a világ legjobb és leggazdagabb férfiegyüttese, a Ciudad Real nem tudta megtartani ötgólos előnyét a BL-negyeddöntő visszavágóján a Pamplonával szemben. A legutóbbi BL-döntős gárdák párharcában a címvédő Ciudad kapujában Sterbik Árpád állt, aki kritikusan és önkritikusan értékelte saját együttese teljesítményét.
Sterbik Árpádnak a BL már elúszott
Sterbik Árpádnak a BL már elúszott
Sterbik Árpádnak a BL már elúszott
Sterbik Árpádnak a BL már elúszott

A Veszprém hajdani klasszisa, aki a szerb és a magyar mellé hamarosan megkapja a spanyol állampolgárságot is, azt remélte, hogy csapata a pamplonai második összecsapáson úgy játszik majd, mint az első találkozó második félidejében (akkor ötgólos hátrányból fordított).

A világ legjobbjának (2005) azonban csalódnia kellett. Szerinte a Ciudad Real szétesően kézilabdázott, elképzeléseiből mind támadásban, mind védekezésben csak keveset tudott megvalósítani.

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját férfi kézilabdában?

Írja be az itt látható számot!
Uros Zorman, a hathónapos kényszerpihenő után visszatérő irányító képtelen volt úgy összefogni társait, mint az első találkozón elkövetett fegyelmezetlensége miatt eltiltott Talant Dusabejev (egyben a dárda edzője).

,,Nekem is rossz napom volt, és nem csupán azért, mert a védőfal nem zárt előttem a megszokott hatékonysággal, hanem azért, mert mostanában elmaradok legjobb formámtól” – mondta Sterbik, aki hozzáfűzte, a kiesés fáj a Ciudad Real-i szurkolóknak, a csapat tagjainak és vezetőinek egyaránt.

Ugyanakkor a klubban nincs gyász, nem eresztik félárbócra a zászlót. Mindenki belátja, a sport ilyen: ezúttal a Pamplona jobb volt, mert a védekezése szinte az első perctől kezdve, de főleg a második félidőben pompásan összeállt. A kapuban pedig a Kasped Hvidtet váltó Tomas Svensson káprázatosan védett, ráadásként Ivano Balic a januári világbajnokság legjobb játékosához méltóan dirigálta a gárdát, nem mellékesen nyolc gólt lőtt.

,,A sebek nyalogatására nincs idő – folytatta Sterbik –, mert csütörökön a Barcelonával mérkőzünk a spanyol Király Kupa-negyeddöntőben, és ha nyerünk, akkor pénteken az elődöntőben az Altea–Aragon csata továbbjutójával találkozunk. A másik két negyeddöntőben a Pamplona az Algecirasszal, a León a Valladoliddal találkozik. A torna Alteában zajlik, ahol a döntőt vasárnap rendezik meg. Ezt nagyon szeretnénk megnyerni, és a spanyol bajnoki aranyra is pályázunk, amely csaknem azonos érékű a BL-győzelemmel.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik