Komplett a mezőny a női Bajnokok Ligája negyeddöntőjében

Vágólapra másolva!
2007.02.19. 16:42
A női kézilabdázók elsőszámú nemzetközi kupasorozatában, a BL küzdelmeiben a zárókör eredményétől függetlenül kialakult a negyeddöntő mezőnye, amelyben bajnoki címvédőnk, a győriek révén mi magyarok is érdekeltek vagyunk. Bár a csoportkörből még hátravan a hatodik, utolsó forduló - a FTC-nek a KEK-szereplés a tét - a versenyben maradottak már a február 27-i sorsolást várják.
A lényegi kérdések már eldöntettek, a negyeddöntők első felvonására március közepéig kell várni
A lényegi kérdések már eldöntettek, a negyeddöntők első felvonására március közepéig kell várni
A lényegi kérdések már eldöntettek, a negyeddöntők első felvonására március közepéig kell várni
A lényegi kérdések már eldöntettek, a negyeddöntők első felvonására március közepéig kell várni

Róth Kálmán gárdáján kívül izgulhat még három dán, valamint egy-egy szlovén, orosz, norvég és osztrák csapat. Az orosz Toljatti, az osztrák Hypo és a norvég Larvik öt forduló után még pontveszteség nélkül áll.

Érdekes, hogy a három dán gárda, az Aalborg, a Viborg és a Slagelse is csak a második helyen léphetett tovább. A csoportelsőket a másodikikhoz sorsolják. Az első mérkőzéseket március 17-18-án, a visszavágókat 24-25-én rendezik.

Az A-csoportban egyelőre két ponttal negyedik orosz Volgograd még be is érheti a négy ponttal harmadik spanyol Union-Ribarroját és mivel egymás elleni eredményük jobb, akár még meg is előzhetik riválisukat a KEK-részvételért folytatott „alsóházi” különcsatában. A Ribarroja is beérheti pontszámban az Aalborgot, de kettejük külön párharcából öttel a dánok jöttek ki jobban. A spanyolok a Ljubljanát, az oroszok az Aalborgot fogadják.

A B-csoportban a záróforduló már semmiről sem dönt, a harmadik helyen a norvég Byasen Trondheim végez, így ők folytathatják a KEK-negyeddöntőben. A győriek búcsúzásként az eddig verhetetlen Toljattit fogadják, a negyeddöntő előtt önbizalom-növelésnek nem jönne éppen rosszul, ha az idegenbeli kétgólos vereség után hazai pályán elkapnák az oroszokat.

A C-csoportban biztos csoportutolsó a német Leipzig, míg a KEK-ben folytathatja a harmadik horvát Podravka Koprivnica, amely pontszámban még beérheti a dán Viborgot, de megelőzni már nem tudja. Hazai pályán csak eggyel nyertek az északiak ellen, míg idegenben héttel kaptak ki.

A D-csoportban a csoportharmadik helyért nagy küzdelemre van kilátás az FTC és a macedón Kometal Szkopje között, bár ebbe keményen közrejátszhat, hogy a már továbbjutó két rivális csapat mennyire veszi komolyan a számukra abszolút tétnélküli találkozót.

Az FTC a Slagelséhez látogat, a Szkopje a Hypót fogadja. A zöldek és a macedónok egymás elleni eredménye nulla - itt is, ott is a hazai csapat nyert 31-28-ra -, egyelőre a népligetiek gólaránya jobb nyolccal. Ezzel kellene ügyesen gazdálkodni a hatodik fordulóban, miközben fél szemünket azért Szkopjén tartsuk.

A BL-NEGYEDDÖNTŐ MEZŐNYE:

CSOPORTELSŐ CSOPORTMÁSODIK
Krim Ljubljana (szlovén) Aalborg (dán)
Lada Toljatti (orosz) Győri Audi ETO KC (magyar)
Larvik (norvég) Viborg (dán)
Hypo (osztrák) Slagelse (dán)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik