Ma eldőlhet az arany sorsa

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGYHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2005.05.24. 23:21
Címkék
Rangadókkal (FTC-Győr, Cornexi- Dunaferr) folytatódik ma a női bajnoki rájátszás, bár a vasárnapi EHF-kupa-döntő visszavágója (Cornexi-Győr 28-19) keltette hullámok még szinte el sem csitultak.

A bajnokságban könnyen elő- fordulhat, hogy már ma eldől az aranyérem sorsa. Ehhez "csak" az kell, hogy a Dunaferr nyerjen Fehérvárott, az FTC pedig legyőzze az alapszakaszban élen végző Győrt.

A Fradi csendben és szerényen készült a rangadóra, amely neki is fontos, hiszen a bronzérem megszerzése a célja. Németh András edző néhány személyi kérdéssel kezdte esélylatolgatását.

A ferencvárosi Tóth Tímea és Kirsner Erika (6) formája sorsdöntô lehet a mai, népligeti rangadón
A ferencvárosi Tóth Tímea és Kirsner Erika (6) formája sorsdöntô lehet a mai, népligeti rangadón
A ferencvárosi Tóth Tímea és Kirsner Erika (6) formája sorsdöntô lehet a mai, népligeti rangadón
"A térdműtétjéből felépülő Laluska már játszott, és a Győr ellen is számíthatunk rá, míg Pádár Margit a legutóbbi edzésen rosszul esett, agyrázkódást szenvedett, ezért nem léphet pályára a rangadón - mondta a mester. - Uhraková Dunaújvárosban megsérülő keze javult, s ő várhatóan szerepelhet.

Eldőlt, hogy klubunk nem hosszabbít szerződést Rábaival. A Győr elleni csatáról annyit, hogy nem tudjuk pontosan, mire is számíthatunk, miután ellenfelünk vasárnap súlyos fiaskót szenvedett. Csak az a biztos, hogy ellenünk egy másik ETO lép pályára, hiszen kétszer egymás után aligha fog ilyen gyengén kézilabdázni. Valamennyien tudjuk, az igazi Győr roppant erős." A győriek Róth Kálmán irányításával (2003 februárja óta) ötször indultak bajnoki pontokért a népligeti csarnokba. Háromszor győztek, kétszer kikaptak. A mai összecsapás előtt nagy kérdés volt, hogy a lelkileg sérült győri csillagokat sikerül-e felrázni, és ha igen, mennyire.

Kell lélekbúvár?

A gyôriek csúfosan elbukott EHF-kupa-döntôje kapcsán felvetôdött, hogy ebben az évadban már pszichológus is dolgozik a csapat mellett. Ô vajon mennyire segítette a csapat ráhangolását a döntôre?

„Valóban van pszichológusunk – válaszolta Róth Kálmán edzô –, de ô csak akkor tud dolgozni, ha a lányok igénylik munkáját. Erôltetni nincs értelme. Ugyanis elmehet a templomba az is, aki nem hisz Istenben, csak nincs értelme.”
Győrött lassan múlik a finálé csúfos elvesztése okozta bódulat, bár hétfőn már összeült a klub- és szakmai vezetőkből álló szűk stáb, hogy megbeszélje a történteket, s megtervezzen egy rövid távra szóló koncepciót.

Erről a Vanyus Attila elnökkel egyetértő Róth Kálmán edző ennyit mondott: "Ami történt, megtörtént. A tanulságokat nem most kell levonnunk, mivel ez mélyebb elemzést igényel. Erre jelenleg nincs időnk. Szerdán újabb nehéz erőpróba vár a csapatra a Népligetben, és most erre kell mozgósítanunk az erőnket."

Az edző már a mai csatára gondolva hozzáfűzte: "Csak az egyik hajó ment el, a másikra még felszállhatunk. Most a lehető legjobban fel kell készülnünk a rájátszás hajrájára. Megmutathatja a csapat, hogy ennek a feladatnak megoldására lelkileg és morálisan is fel tud nőni. Erről beszéltem a lányokkal kedden, amikor az elbukott kupadöntő után először találkoztunk."

Arra a kérdésre, hogy változtat-e az együttes összeállításán, Róth Kálmán azt felelte, most ezt nem teheti meg, mivel a jelenlegi állás szerint szerdára az orvosok állítják össze a csapatot. Görbicz a térdével, Bradeanu a bokájával bajlódik, de mások is érzik még a vasárnapi csata hatásait. Elvileg mindenki pályára léphet, de a nagy kérdés az, hogy ki mennyit képes nyújtani tényleges tudásából.

"Azt azért már eldöntöttem, hogy csak két kapussal utazunk a Fradihoz - folytatta Róth mester. - Inkább a mezőnyjátékosok számát fogom növelni. A csapat összeállítását csak szerda délben tudom megadni."

Szavazás

Ki nyeri meg a női kézilabda-bajnokságot?

---- I ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik