Búfelejtő szegedi győzelem

BERECZKY ATTILA, THÉKES ISTVÁNBERECZKY ATTILA, THÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2004.12.17. 22:39
Címkék
Vasárnap hajszálnyira volt a Pick-Szeged a világraszóló bravúrtól. A Tisza-partiak a BL-nyolcaddöntőben mindössze egy gólra álltak a csodától, a címvédő szlovén Celje kiverésétől. Többször is ott volt a kezükben a továbbjutás lehetősége, ám a kritikus pillanatokban mindig becsúszott egy hiba. Egy ilyen bukás viszont lélektanilag nagyon rossz egy csapat életében. Egy sima kiesést meg lehet emészteni, az elszalasztott sanszot azonban nehéz.
"Nem tudom, mennyire tudták túltenni magukat a fiúk a vasárnapi meccsen, ez majd a pályán derül ki" - mondta a Pick mestere, Kovács Péter, a Dunaferr elleni pénteki rangadó előtt.

Tovább nehezítette a szegedi edző dolgát, hogy Bajusz Sándor sérülése miatt nem léphetett pályára, és a bokaműtétje után lábadozó Vladan Matics sem lehetett ott a társak között. Igaz, az újvárosiaknál is akadt egy hiányzó: a védekezés egyik alapembere, Kemény József hátpanaszai miatt csak civilben nézte melegítő társait. A Dunaferr viszont pozitív élményekkel gazdagodott az elmúlt hét végén, hiszen kettős győzelemmel búcsúztatta az EHF-kupában lengyel ellenfelét.

A már említett egy gól az Újszegedi Sportcsarnok hangulatán is érződött, hiszen a rangadókon általában forró katlanban most a megszokotthoz képest visszafogottabb volt a légkör. Szente védésével és Ilyés találatával kezdődött a meccs, aztán Rosta Miklós második kétperces büntetését kapta, így a folytatásban ő sem erősítette a hátsó alakzatot, hiszen Imre Vilmos nem akarta megkockáztatni, hogy még a szünet előtt a kizárás sorsára jusson a beállós.

A szegediek határozottan, jól védekeztek, a kapuban Szente remek napot fogott ki. A fordulás után sem változott semmi, azaz jobbára szegedi örömkézilabda, illetve újvárosi szenvedés folyt a pályán. Bendó nagy kedvvel játszott, s a Pick gyakorlatilag akkor lőtt gólt, amikor akart. Feltűnő volt a válogatott Ilyés Ferenc játékkedve: látványos gólokat lőtt, jól védekezett.

Az újvárosi Császár Gábornak (7) Milorad Krivokapics (13) csinált helyet, de a válogatott átlövô ezúttal csak kétszer tudott betalálni a szegedi Ilyés Ferenc (balra) és Mezei Richárd mellett
Az újvárosi Császár Gábornak (7) Milorad Krivokapics (13) csinált helyet, de a válogatott átlövô ezúttal csak kétszer tudott betalálni a szegedi Ilyés Ferenc (balra) és Mezei Richárd mellett
Az újvárosi Császár Gábornak (7) Milorad Krivokapics (13) csinált helyet, de a válogatott átlövô ezúttal csak kétszer tudott betalálni a szegedi Ilyés Ferenc (balra) és Mezei Richárd mellett
A hajrában a vendégek annak örülhettek, hogy nem nőtt tovább a különbség, a meccs végére azonban így is újra vidám volt a csarnok hangulata, s az is eldőlt, hogy a Szeged játékosai túltették magukat a BL-kiesésen.



Fotex KCV - Honvéd-Hargita KC 50-27 (27-10)
Veszprém, 300 néző. V: Horváth, Marton
VESZPRÉM: PERGER - GULYÁS 8, Lazarov 5 (2), Buday 2, LUSNYIKOV 4, Díáz 2, IVÁNCSIK G. 8. Cs: Csoknyai, Pásztor 2, ZSIGMOND 7, PUTICS 5 (1), Kertész 1, EKLEMOVICS 6. Edző: Zdravko Zovko
HONVÉD: Ladányi 1 - Sodró 2, SAVON 8 (5), WIESZT 1, Kovács 3, Lovrek 3, Béres 2 (1). Cs: Krizsán, Demeter (kapusok), LEHEL 4 (2), Csenki 2, Szabó, Kerkápoly, Kiss 1 (1). Edző: Hemela Zsolt.
Az eredmény alakulása. 6. p.: 5-1. 10. p.: 8-5. 18. p.: 18-7. 25. p.: 23-9. 40. p.: 35-15
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 11/9

A mostoha időjárás miatt a két klub vezetői kérték a mérkőzés elhalasztását, amit az MKSZ versenybizottsága megtagadott. Másfél órás késéssel érkezett meg a vendégcsapat, és az NB I-hez méltatlan körülmények és feltételek között fejeződtek be az NB I őszi fordulói. Mivel a kijelölt játékvezetők sem érkeztek meg, ezért a veszprémi Horváth, Marton nemzetközi páros fújta a sípot. A találkozó érdekessége volt, hogy a fiatal Putics Barna lőtte a Fotex ötvenedik gólját. A klub fennállása óta még sosem sikerült az NB I-ben ennyi gólt szereznie a Veszprémnek.

Szavazás

Ki lepheti meg a Fotexet az idei bajnokságban?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik