Profikhoz méltóan csatáztak a legjobbak

DONÁT TAMÁS, HEKA LÁSZLÓ, SIMON JÓZSEFDONÁT TAMÁS, HEKA LÁSZLÓ, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2004.11.01. 19:12
Címkék
Immár nyolcaddöntősként folytatja a BL-csoportküzdelmeket a két továbbjutó magyar férfigárda, a Fotex KCV és a Pick-Szeged. A negyedik fordulóban a veszprémiek idegenben szereztek két pontot a Sandefjord ellen, a Szeged pedig újabb remek teljesítménnyel a macedón Vardar Szkopjét múlta felül.
"Miután a Bracelonát megvertük, itthon mindenki kötelező győzelmet várt tőlünk a Vardar ellen - mondta Laluska Balázs, a Pick-Szeged válogatott átlövője, a találkozó hőse. - Az elején talán még volt bennünk némi bizonytalanság, ám a fokozatosan javuló játékkal megérdemelten nyertünk. A gólkülönbség nem is tükrözi pontosan, mekkora küzdelemben, milyen nagy csatában szereztünk két pontot."
A szerb válogatott Daniel Andjelkovics sziporkázóan kézilabdázott, méltó társa volt az irányítóposzton a rutinos, szintén dicsérhető Bajusz Sándornak.
"Óriási nyomás volt rajtunk a találkozó előtt és alatt egyaránt - emlékezett Andjelkovics. - Tudtuk, hogy csak a győzelmet fogadják el tőlünk a szurkolók, akik buzdításukkal ezúttal is sokat segítettek. Ráadásul a Szkopje nagyszerűen felkészült együttes, amelyet nagy bizonyítási vágy fűtött. Erőszakos védekezésünk és a jó kapusteljesítményünk tette különösen hatékonnyá kiemelkedő csapatjátékunkat."

A szegedi Bajusz Sándor (labdával) vérbeli irányítójátékkal dirigálta együttesét és látványos gólokat is lôtt (Fotó: Mirkó István)
A szegedi Bajusz Sándor (labdával) vérbeli irányítójátékkal dirigálta együttesét és látványos gólokat is lôtt (Fotó: Mirkó István)
A szegedi Bajusz Sándor (labdával) vérbeli irányítójátékkal dirigálta együttesét és látványos gólokat is lôtt (Fotó: Mirkó István)
Kovács Péter edző elégedetten állapította meg, hogy tanítványai egy hét alatt három vetélytársukat - Barcelona, Tatatbánya, Szkopje - javuló játékkal győzték le. "Profikhoz méltóan játszottunk a Vardar ellen - mondta. - A legfőbb célunkat elértük, Mitrovicsot kikapcsoltuk a játékból, s ezzel szinte megbénítottuk a macedónokat. Ugyanakkor nem tagadom, az évad eddigi tizenkét mérkőzésén még egyszer sem játszottunk úgy, ahogyan elvárnám. Szombaton Constantában viszont már nem kell görcsölnünk, továbbjutóként nyugodtan kézilabdázhatunk, s győzelmünkkel megszerezhetjük a csoportelsőséget. A Vardar ellen Laluska és Andjelkovics főleg támadásban, Mezei, Djurkovics és Ilyés védekezésben, Bajusz pedig mindkettőben remekelt. Szente újra parádésan védett."
Az összes macedón lap azt hangoztatta, hogy a Szeged szétverte a Vardart, s nem értik, mi történt a piros-feketékkel. A klub elnöke és főszponzora, Mihajlo Mihajlovszki keményen bírálta a csapatot. "Amit Szegeden produkáltunk, az szégyen - mondta. - A fiatal Angelovszkit kivéve, aki belőtte a három büntetőt, a többiek minősíthetetlenül játszottak, és még a küzdeni akarásuk sem volt elfogadható. Ezt a meccset mielőbb el kell felejteni, s nem szabad tragédiának venni. A szombati, Barcelona elleni mérkőzésre kell koncentrálni, mert azon dől el minden."
Az Utrinszki vesznik című lap dicsérte Szentét, és foglalkozott a szegedi közönséggel is. Azt írta: Dragan Djukics edző figyelmeztette a játékosokat, hogy milyen hangulat vár rájuk, de senki sem gondolta, hogy a közönség ennyit segíthet egy csapaton. A Dnevnik érdekes módon az osztrák bírókat is bírálta, megjegyezve, hogy nem miattuk vesztett a Vardar.
Dragan Djukics elmondta: "Ez volt a leggengébb mérkőzésünk a BL-ben. A Pick Szeged jól játszott, de ehhez mi is kellettünk, hiszen engedtük kibontakozni. Rengeteg hibát követtünk el, sem védekezésben, sem támadásban nem játszottunk jól. A nagy különbségű vereség fáj, de ugyanannyi esélyünk van a továbbjutáshoz, mint a szegedi meccs előtt. Otthon le kell győznünk a Barcelonát és a Constantát." ---- S ---- N
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik