Oroszokkal erősített Ukrajna

JAKAB LAJOSJAKAB LAJOS
Vágólapra másolva!
2004.07.23. 21:30
Címkék
A magyar női válogatottal az olimpián egy csoportban szereplő ukránok a hét közepén hazatértek a Krím félszigeti Alustán tartott edzőtáborozásból, és péntektől már Spanyolországban folytatják az athéni felkészülést.
Leonid Rattner szövetségi kapitány azért választotta Spanyolországot a felkészülés következő állomásául, mivel itt hasonló a klíma, mint Athénban. A tervek szerint a következő egy hét alatt az ukránok többször is megmérkőznek az ugyancsak olimpiai résztvevő spanyolokkal.Alustán az egyik edzésen első látszatra súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett Larisza Zaszpa kapus, a Motor Zaporizzsja és a válogatott csapatkapitánya, de kiderült, nem nagy a baj. Sztaniszlav Prokopovics csapatorvos szerint néhány napos pihenő után a hálóőr újra edzhet. Nem tudni, hogy az említett sérülésnek szerepe volt-e abban, hogy Leonid Rattner eldöntötte: három kapussal vág neki az ötkarikás játékoknak.A kapitány 16 tagúra szűkítette a korábbi tizenhetes keretét (Irina Suckaja nem tartott a többiekkel Spanyolországba), de arról, hogy ki lesz a további egy kimaradó, aki nem utazhat az olimpiára, csak a hazatérés után, az ötkarikás játékokat megelőző utolsó, zaporizzsjai összetartáson dönt. A keret tagja két frissen honosított orosz játékos, Ludmila Sevcsenko és Anna Burmisztrova.Az ukrán keret
Kapusok: Natalja Boriszenko (Kometal-Szkopje, macedón), Irina Goncsarova (Halicsanka Lviv), Larisza Zaszpa (Motor Zaporizzsja). Mezőnyjátékosok: Ludmila Sevcsenko, Anna Burmisztrova, Galina Markusevszkaja, Anasztazia Borogyina (Motor Zaporizzsja), Olena Radcsenko, Okszana Rajhel, Olena Cigica (Kometal Szkopje), Marina Vergeljuk, Olena Jacenko (Krim Ljubljana, szlovén), Irina Sinkarenko (Hypo NÖ, osztrák), Anna Szjukalo (Vác), Irina Csernova (Vasas), Natalja Dacenko-Ljatina (Szpartak Kijev)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik