Szűcs Gabiék sorsdöntő hete

KIRIPOLSZKY TAMÁS, SIMON JÓZSEFKIRIPOLSZKY TAMÁS, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2004.07.12. 21:30
Címkék
Debrecenben már az olimpiai felkészülés negyedik hetét kezdte meg a női keret. Legjobbjainkat, akik közül csak Farkas Ágnes hiányzott, egy-egy szál rózsával fogadták vendéglátóik a Hotel Sportban.
"A kicsomagolás és a rövid pihenő után súlyemelőedzést tartottunk, majd labdás gyakorlás következett – mondta Mocsai Lajos. – A Hódos-sportcsarnokban ugyanolyan műanyag borítású pályán edzhetünk, mint amilyenen Athénban a mérkőzéseinket fogjuk játszani. Ez nem túl kemény, ugyanakkor kellően rugalmas, ha parkettra fektetik le."
A mester elmondta, hogy Bohus Bea hasfalhúzódásának jót tett a kétnapos pihenő. Kindl Gabriella enyhe, úgynevezett nyári fertőzéssel bajlódott, amely hőemelkedéssel is jár, ám – a kapitány szerint – az edzéseket emiatt nem kell kihagynia.
"Némi láz is felütötte a fejét a lányok között, de ez nem más, mint a lehető legegészségesebb versenyláz – folytatta Mocsai Lajos. – Sorsdöntő hét áll előttünk, mert pénteken este, a svédek elleni második tesztmérkőzés után kihirdetem az Athénba utazó tizenöt tagú keretet, valamint megnevezem a tartalékot, vagyis a tizenhatodik játékost, aki a továbbiakban is kerettel tart. Ha szükséges, végső esetben ő kerülhet a tizenöt tagú olimpiai csapatba." (A sérülés vagy betegség miatti utolsó "vészmódosításra" az augusztus 13-i, athéni technikai értekezleten lesz módjuk a csapatoknak. A férfiak kéthetes olimpiai küzdelemsorozata augusztus 14-én, a nőké 15-én kezdődik.)
Farkas Ágnes ügyével kapcsolatban (az aalborgi átlövő – aki a múlt héten sem gyakorolt a keretben – nem érkezett meg Debrecenbe, hanem klubjával Krétán edzőtáborozik) Mocsai Lajos és Sinka László főtitkár is azt mondta, szerencsésebb lenne inkább a kézilabdával, a csapattal és a felkészüléssel foglalkozni, mint ezzel a kérdéssel. "Farkas egyelőre a klubcsapatával tart, mert az adott helyzetben nem tehet mást, ugyanakkor megkértem Sinka Lászlót, hogy a legszigorúbban járjon el az európai szövetségben a játékos elengedéséért – mondta a kapitány. – A svédek elleni csütörtöki és pénteki, debreceni és nyíradonyi találkozón őt is szeretném kipróbálni." A főtitkártól megtudtuk, hogy az EHF-nek írt levelében közölte: méltatlannak és a szabályokkal ellentétesnek tartja az Aalborg eljárását. "Az európai szövetségtől azt várjuk, szerezzen érvényt a legutóbbi, múlt pénteken Aalborgba küldött kérésünknek, vagyis Farkast a klubja engedje el a neki járó harminc napra a válogatott felkészülésére. Mindent megteszünk, hogy a játékos a svédek elleni tesztmérkőzéseken pályára léphessen" – hansúlyozta Sinka László.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány keretének egyik nagy tehetsége a debreceni Szûcs Gabriella, aki – társaihoz hasonlóan – óriási ambicióval edz, hogy ott lehessen és szerepelhessen elsô olimpiáján (Fotó: Meggyesi Bálint)
Mocsai Lajos szövetségi kapitány keretének egyik nagy tehetsége a debreceni Szûcs Gabriella, aki – társaihoz hasonlóan – óriási ambicióval edz, hogy ott lehessen és szerepelhessen elsô olimpiáján (Fotó: Meggyesi Bálint)
Mocsai Lajos szövetségi kapitány keretének egyik nagy tehetsége a debreceni Szûcs Gabriella, aki – társaihoz hasonlóan – óriási ambicióval edz, hogy ott lehessen és szerepelhessen elsô olimpiáján (Fotó: Meggyesi Bálint)
A debreceniek a csütörtöki magyar–svéd összecsapáson külön szoríthatnak kedvencükért, Szűcs Gabrielláért, akit szívesen látnának az athéni utazó keretben is. A fiatal átlövőnek – Szrnka Hortenzia sajnálatos sérülése miatt – erre megnőtt az esélye.
A szervezők ünneppé akarják varázsolni a női válogatott debreceni fellépését, ezért nagy érdeklődésre számot tartó előmeccset is tető alá hoznak. Komáromi Ákos, a kiváló edző, aki a Loki nagy sikereiből később klubvezetőként is kivette a részét, most – edző feleségével együtt – a DVSC aranycsapatának összeállításán fáradozik. Az egykor bajnokságot, Magyar Kupát és EHF-kupát nyerő sztárok közül ismét piros-fehér mezbe öltözik – a teljesség igénye nélkül – Tóth Ildikó, Pusztai Tamásné, Szántó Anna, Bojtor Jolán, Szunyogh Hajnalka, Tóth Rózsa, Medgyessy Sándorné, Kádárné Eperjesi Ilona, Csapó Erika, Jeddi Mária és Borók Rita. A gálamérkőzésen a mai DVSC lesz a régiek ellenfele.

Edzés Krétán

"Rendben megérkeztünk Krétára, ahol egy hétig edzőtáborozik az Aalborg – mondta a Nemzeti Sportnak Farkas Ágnes, aki hétfőn már a szigeten gyakorolt. – Persze szívesebben lennék Debrecenben, és remélem, hogy a hét második felében csatlakozhatom a kerethez. A svédek elleni mérkőzések igen fontosak lesznek, ezeken feltétlenül szerenék pályára lépni."

Szavazás

Elégedett női kéziseink olimpiai 5. helyével?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik