Mraviková remekelt a szerbek ellen

B. A., H. L.B. A., H. L.
Vágólapra másolva!
2003.05.26. 21:33
Címkék
"A magyar lányok megsemmisítették a bosnyákokat  ezzel a címmel jelent meg a Nezavisne novine című lap tudósítása Mocsai Lajos kapitány tanítványainak szombati sikeréről (4422), de hasonlóan vélekedett a Tuzlában látottakról a többi bosnyák lap is, míg az állami tv kommentárjában csak annyit emelt ki, hogy a nemzeti gárda a világ egyik legerősebb csapatától kapott ki.
Női vb-selejtező

Első mérkőzések:
Bulgária–Németország 24–29 (11–12), Svédország–Ausztria 34–40 (14–23), Bosznia-Hercegovina–Magyarország 22–44 (13–19), Hollandia–Csehország 16–23 (10–8), Fehéroroszország–Szlovénia 26–26 (11–12), Szlovákia–Szerbia-Montenegró 33–28 (15–11), Törökország–Románia 29–38 (15-14), Lengyelország–Spanyolország 23–18 (10–8), Litvánia–Ukrajna 28–23 (13–11).

A visszavágókat május 31-én és június 1-jén rendezik meg.
Női vb-selejtező

Első mérkőzések:
Bulgária–Németország 24–29 (11–12), Svédország–Ausztria 34–40 (14–23), Bosznia-Hercegovina–Magyarország 22–44 (13–19), Hollandia–Csehország 16–23 (10–8), Fehéroroszország–Szlovénia 26–26 (11–12), Szlovákia–Szerbia-Montenegró 33–28 (15–11), Törökország–Románia 29–38 (15-14), Lengyelország–Spanyolország 23–18 (10–8), Litvánia–Ukrajna 28–23 (13–11).

A visszavágókat május 31-én és június 1-jén rendezik meg.
"Csak az első hét percben voltunk egyenrangú partnerek, ekkor még vezettünk 4–3-ra. Ettől kezdve azonban a rutinos magyarok minden hibánkat kihasználva a félidő végére már hat góllal elhúztak, a folytatásban pedig megaláztak bennünket. Óriási volt a tudásbeli különbség, ezt a 25–9-es második félidei eredmény is sugallja. A magyarok már a vb-résztvevőinek mondhatják magukat” – hangzott az állami hírügynökség beszámolója.
A lapok szerint 4–4 után "a magyarok sebességet váltottak, és szinte mindegyik gyors kontrájuk góllal végződött”. A szakértők azt is megemlítették, hogy "a magyar lányok magasabbak, erősebbek és mozgékonyabbak is”.
A vendégek minden hazai hibát gyors akcióból szerzett góllal büntettek, és ezzel néhány percnyi játék után elvették a bosnyák lányok kedvét a játéktól – nyilatkozták a bosnyákok, akik készültek ugyan a magyar kontrák megakadályozására, de még van mit tanulniuk. A fiaskó ellenére sem tűnnek túl csalódottaknak a házigazdák, hiszen az előselejtezőből a selejtezőbe jutás az eddigi legnagyobb sikerük. A szombati második mérkőzésen pedig szeretnék bebizonyítani, hogy nem olyan gyengék, mint a tuzlai végeredmény mutatta. A nyíregyházi visszavágó kapcsán a lapok mintha versenyeztek volna, ki tudja leginkább elferdíteni a magyar város nevét. Így a Nezavisne novine a legeredetibb "Nidervár” névvel említi a szabolcsi megyeszékhelyt, és azt írja, hogy 200 kilométerre fekszik Tuzlától.

A hét végén eldől, hogy Európából kik jutnak el a decemberi, horvátországi női világbajnokságra. Már biztos résztvevő a címvédő Oroszország, a rendező Horvátország, illetve a 2002-es dániai Európa-bajnoságon elért eredmények alapján Dánia, Norvégia és Franciaország. A fennmaradó európai helyekért kilenc párban harcolnak a csapatok, s az első mérkőzéseket szombaton, illetve vasárnap rendezték meg. Egyedül a magyar válogatott aratott kiütéses győzelmet, Mocsai Lajos tanítványain kívül a németek, az osztrákok, a csehek és a románok továbbjutása tűnik biztosnak, de a legtöbb helyen nagyon izgalmasnak ígérkezik a visszavágó. A legnagyobb meglepetést a szlovák válogatott szerezte Szerbia-Montenegró legyőzésével. A remek produkciót nyújtó csapatból kiemelkedett a Herz-FTC játékosa, Katerina Mraviková – a villámgyors szélső nyolc góllal járult hozzá a több klasszissal felálló vendégek legyőzéséhez.

Junior-vb-sorsolás

SZKOPJE. Elkészítették az augusztus 4. és 17. között Macedóniában megrendezendő női junior-világbajnokság csoportbeosztását.
A-csoport: Horvátország, Svédország, Portugália, Japán, Uruguay. B-csoport: Norvégia, Csehország, Macedónia, Kína, Kongó.
C-csoport: Oroszország, Dánia, Dél-Korea, Szerbia-Montenegró, Brazília.
D-csoport: MAGYARORSZÁG, Románia, Németország, Lengyelország, Angola.

A korosztályos Eb-selejtezőre készülő két ifjúsági kerettel együtt Tatán edzőtáborzik a női juniorcsapat, amelynek mestere, Kovács Péter csepülte Fortunát. "A D-csoportban elképesztően nehéz lesz a három továbbjutó közé kerülni, és az águnkon, vagyis a C-csoportban is a világ legjobbjai közé tartozó együttesek szerepelnek – mondta. – Az idén még csak másodszor van együtt a keret, és összesen négy hete lesz a felkészülésre, ami rettentően kevés. Ráadásul kérdés, hogy vállalhatom-e a további munkát a csapattal, hiszen ha klubedző leszek, akkor alighanem valakinek át kell vennie tőlem ezt a feladatot.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik