A meccs végén csattant a Dunaferr

AMLER ZOLTÁN, SZIRMAI GYÖRGYAMLER ZOLTÁN, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2003.04.06. 22:40
Címkék
"Jobb lett volna a döntőben&  mondta szinte egyszerre a két tréner, Kiss Szilárd és Pánczél Barabás, majd külön-külön megsúgták: ők bizony, ha törik, ha szakad, győztesen zárják az első felvonást. Ez az elszántság a játékosokon is érezhető volt, mentek előre szakadatlanul, csak hát a védekezés&
Ebben a műfajban, mi tagadás, nem alkottak nagyot a csapatok. Siti Bea vezérletével amúgy a vendégek pillanatok alatt 3–0-ra léptek meg, ám 4.15 és 5.30 között Pálffy Zsuzsa két, valamint Ferling Bernadett egy góljával egyenlítettek a pirosak. Az igen hektikus kezdés adta meg az alaphangot, felválltva potyogtak a gólok, szegény kapusoknak nem sok esélyt adtak az előttük védekezők. Védekezők, hm…
Egy huszáros hajrával már 8–5 állt az eredményjelzőn, ám ezúttal a fehérváriak válaszoltak a 0–3-ra 3–0-al. Pálffy megállíthatatlanul száguldott a jobbszélen, míg a másik oldalon Kulcsár Anita vitte a prímet. A beállós feltartózhatatlannak bizonyult (még háttal, svédcsavarral is betalált!), főleg neki, a leindításokban remeklő Németh Helgának, no meg a társait nagyszerűen irányító Sitinek köszönhette a Cornexi, hogy 13–12-nél nála volt az előny. No nem sokáig, hiszen a nagy lótifutiban Ferling, Pálffy és Borók Rita góljaival azonnal fordítottak a hazaiak. Érezte, hogyne érezte volna Kiss Szilárd is, hogy hátul lehet megnyerni ezt a meccset, ám hiába váltottak lányai előbb sima nyitott védekezésre, majd 4-2-es variációra, a fal átjáróháznak bizonyult. Csakúgy mint átellenben, ahol a hatos fal próbálta bebetonozni kapuját – kevés sikerrel. Kulcsár remeklésének köszönhetően a Cornexi zárta minimális előnnyel a félidőt – no meg emberhátránnyal, hiszen négy másodperccel a lefújás előtt Kovács Tímeát látták a megengedettnél is keményebbnek a svéd játékvezetők.
A létszámfölényes helyzetetnek is köszönhetően Borók azonnal góllal nyitotta a második felvonást, az egyenlítéshez persze az is kellett, hogy Pálinger Katalin megfogja Cristina Gisca ziccerét. A kapus eztán Kenyeres Fanni kísérleténél is a helyén volt, amit látván a túloldalon Farkas Andreának is megjött a "védőkedve”: Ferling, majd Nagy Ivett próbálkozását hatástalanította. Úgy tűnt ekkor, talán mégsem "kosárlabda-eredmény” születik, ám hamar visszazökkent a mecccs az azt megelőző mederbe: gólok, gólok és gólok.

Németh Helga (balra) és Ferling Bernadett párharca a jövô héten folytatódik
Németh Helga (balra) és Ferling Bernadett párharca a jövô héten folytatódik
Németh Helga (balra) és Ferling Bernadett párharca a jövô héten folytatódik
Ez persze mit sem zavarta a közönséget, amely kétségkívül jól szórakozhatott – mindazonáltal tűkön ülve várták már az újvárosi szurkolók, mikor lépnek meg a kedvencek. A 41. percben ez is megtörtént, hiszen Bohus Bea kiváló játékával (egy ízben térdét fájlalva bicegett le a sérülés után visszatérő beállós, ám szerencsére nem volt nagy a baj), Ferling hetesével, Bulath Anita ügyes átlövésével 23–20-at jegyezhettünk fel, ám nem találják ki, mi történt: jött a megszokott 3-0-s ellenválasz… A csata második felében szerepet kapó Deli Rita sorozatos góljaival aztán nemcsak egyenlített, hanem 25–24-nél vezetett is a szívósan küzdő Alcoa!
Kiss Szilárd nem nézte tétlenül az eseményeket, Mihaela Cracanát állította a kapuba – bejött a húzása: már Deli és Németh, majd Tápai Szabina is hiába lőtt, nem járt sikerrel. Borók egyenlített, Pálffy ejtett, aztán ismét Borók következett, így lett mínusz egyből plussz kettő, 27–25 a Dunaferr javára. Ezt Kulcsár elégelte meg, hetedik találatával 27–26-ról indult az utolsó tíz perc.
Amely minden kétséget kizáróan Pigniczki Krisztináéké volt. Legalább is annak második fele. Mert egy ideig folytatódott az adok-kapok, sőt Farkas és Cracana is bemutatott jó néhány bravúrt, ám 28–27-nél Kindl Gabriella lerántása, az azt követő hetes, a kétperces büntetés (Tápai ment ki) döntőnek bizonyult. Döntőnek, mert Ferling biztos kezű ítélet-végrehatjó volt, Kindl a labdalopást értékesített ziccerrel koronázta meg, Nagy, majd az eszményi Borók– Bohus játék után utóbbi hölgy is magasba emelhette a kezét. Állva hagyta riválisát a Dunaferr, a 4–0-s roham a lehető legjobbkor jött számára. A fennmaradó két percben Kulcsár és Bohus gólváltása nem osztott, nem szorzott, a két bajnoki után az újabb tétmeccset is Kiss Szilárd csapata nyerte. A következőn alighanem egy minimális vereséggel is kiegyezne…

Mestermérleg
Kiss Szilárd:
–A rutinos székesfehérvári játékosokat feldobta a tét nagysága, a mérkőzés nagy részében nem tudtunk reagálni a játékukra. Messze nincs lefutva a párharc. Folytatás a csütörtöki bajnokin.
Pánczél Barabás: – Hatalmas iramú csatában a végjáték számunkra kedvezőtlenül alakult.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik