Százszázalékos a Szeged

BERECZKY ATTILA, THÉKES ISTVÁNBERECZKY ATTILA, THÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2002.10.09. 23:10
Címkék
A Tisza-partiak úgy tervezték, hogy hibátlan mérlegüket a Dunaújváros elleni csúcstalálkozón is megőrzik. Erről beszélt jó egy órával a meccs kezdete előtt Kővári Árpád, a szegedi klub első embere. "Telt házat várunk, hiszen ez lesz a bajnokság első rangadója – mondta az elnök. – Ennek megfelelően készült a csapat, és remélem, a fiúk meg is tudják valósítani azt, amit gyakoroltak.”
Az újvárosi Császár (7) emberére akadt Szegeden Habuczkiban és Dorosban (5)
Az újvárosi Császár (7) emberére akadt Szegeden Habuczkiban és Dorosban (5)
Az újvárosi Császár (7) emberére akadt Szegeden Habuczkiban és Dorosban (5)
Az újvárosi Császár (7) emberére akadt Szegeden Habuczkiban és Dorosban (5)
Az újvárosi Császár (7) emberére akadt Szegeden Habuczkiban és Dorosban (5)
Az újvárosi Császár (7) emberére akadt Szegeden Habuczkiban és Dorosban (5)
Nem sok ideje volt melegítő csapatát nézni Buday Ferencnek, hiszen lépten-nyomon megveregették a vállát, szorongatták a kezét. Nem csoda, hiszen a szakember játékosként, majd edzőként több mint két évtizedet töltött Szegeden, és fia, Dániel most is a Pick egyik kulcsembere. "Jó meccset várok, úgy érzem, háromesélyes a találkozó” – fogalmazott tömören az újvárosiak vezetőedzője.
A várakozásnak megfelelően zsúfolásig megtelt a szegedi csarnok, s a hazai publikum némi keserűséggel vette tudomásul, hogy alig fél perc elteltével máris hétméterest hibáztak a kedvencek. Buday büntetőjét védte Szathmári, de a Pick hamarosan javíthatott, hiszen húsz másodperccel később újra heteshez jutott – ezt Matics már értékesítette. Mindkét oldalon a védekezésre fektették a fő hangsúlyt, és Buday Ferenc már az újvárosiak második kapott gólja után érezte, hogy nem ártana kicsit keményebbé tenni a védőfalat. Éppen ezért küldte pályára Kemény Józsefet. Fej fej mellett haladtak a felek, ám érződött, hogy a Dunaferr jó játéka kicsit meglepte a hazaiakat. Ennek tulajdonítható, hogy 5–5 után szinte állva hagyták a látogatók a Szegedet: 8–5-re, majd 10–7-re is vezettek, s közeledett az első félidő hajrája.
A hazaiak mestere, Dragan Djukics beküldte a kapuba Perger Zsoltot, aki nagyon elkapta a fonalat. A hálóőr bravúrjai pedig meghozták a többiek eredményességét is, így a 25. percben Kotormán Attila góljával 12-nél utolérte riválisát a Pick. A szünetig maradt a döntetlen, és abban mindenki egyetértett a csarnokban, hogy elképesztően kemény második 30 perc vár a csapatokra.

A fordulás után is megismétlődött az első félidő forgatókönyve, azaz fél perc elteltével újra hétmétereshez készülődhetett egy játékos. Ám ezúttal a vendégeken volt a sor, de más nem változott, hiszen Perger bravúrral hárította Katzirz büntetőjét. A szegediek, ha lehet, még keményebbé tették védekezésüket, így fokozatosan felőrölték a Dunaferr ellenállását. Persze, ehhez kellett az is, hogy a második játékrészre jelentősen javuljon Eklemovics és Kotormán teljesítménye, de a hazai előny letéteményese továbbra is Perger kapus volt. Ha az újvárosiak átjutottak a kőkemény szegedi védőfalon, akkor ott volt Perger és védett.

Buday Ferenc tanítványai nem adták könnyen a két pontot. A "nagy öreg” Kuzmicsov próbált lelket verni a társakba, ám az ő teljesítménye egyedül kevés volt. Az első játékrészben még fickándozó Marcinkevicius egyre bágyadtabbnak tűnt, Katzirz sem találta igazán önmagát, s már Szathmári bravúrjai is hiányoztak. Így a hajrába fordulva már látszott, hogy Szegeden marad a két pont (52. perc: 22–18). Ugyanakkor dicséret jár a Dunaferrnek, hiszen még ekkor sem adta fel a harcot. Teljesült a szegediek álma: továbbra is százszázalékos a Pick. Igazán boldogok azonban akkor lennének a Tisza partján, ha ugyanezt mondhatnák el magukról október 30-án a Fotex elleni rangadó után is.

Mestermérleg
Dragan Djukics: – Ahogy vártam, nagyon nehéz mérkőzést játszottunk. A Dunaferr remekül küzdött, ám lelkes közönségünk biztatásától támogatva végül sikerült felülkerekednünk.
Buday Ferenc: – Jó színvonalú összecsapáson nyert a Pick. Sajnálom, hogy a szünet után nem tudtuk megismételni az első félidőben nyújtott teljesítményünket. Örömmel tölt el, hogy most is kiderült, jó úton járunk, s ha játékosaink összeszoknak, sok örömet szereznek híveinknek.

Diacell Pécsi KK–Every Day Orosháza 19–16 (8–6)
Pécs, 400 néző. V: Kisfalvi, Péli
PÉCS: SZENTE – Erdélyi 1, Kovács G., HÔGYE 2, SZÖGI 5, Bursac 1, Kovács Zs. 1. Cs: Németh A. 1, SZOBOL 6 (1), SZAPPANOS 1, Kokas 1, Császár. Edző: Füzesi Ferenc
OROSHÁZA: SZIKORA – Gunya, Németh Z. 1, DAYKA 2, Rosta I. 4, Harsányi 1 (1), AMBRUS 5 (3). Cs: Szabó L. (kapus), Pásztor I. 2, Patócskai 1, Bajusz. Edző: Ökrös Csaba
Az eredmény alakulása. 13. p.: 2–2. 15. p.: 2–4. 22. p.: 6–4. 27. p.: 8–5. 38. p.: 10–10. 51. p.: 16–14. 57. p.: 18–15
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 5/4

Kevés gólt, viszont annál több szabálytalanságot látunk a mérkőzésen, amelyen a kapusok jó teljesítményt nyújtottak. Döntő volt, hogy 18–15-ös állásnál, három perccel a vége előtt Harsányi fölédobott egy hétméterest.

Mestermérleg
Füzesi Ferenc: – Parádés küzdelemben nyertük meg a nagyon fontos mérkőzést.
Ökrös Csaba: – Köszönettel tartozunk lelkes szurkolóinknak, sajnos ma sem sikerült győzni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik